Index.hr: Uhapšeni hrvatski i crnogorski državljanin osumnjičeni za krijumčarenje najmanje 305 kg marihuane

Kako piše taj mediji, prokrijumčarena droga bila je vrijedna najmanje 600.000 eura

19556 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Hrvatska policija uhapsila je juče hrvatskog državljanina (25) osumnjičenog za krijumčarenje najmanje 305 kilograma marihuane iz Crne Gore u tu državu. Crnogorska policija stavila je lisice na ruke crnogorskom državljaninu (27) koji mu je pomogao u krijumčarenju, prenosi index.hr.

Kako piše taj mediji, prokrijumčarena droga bila je vrijedna najmanje 600.000 eura.

Dvojica uhapšenih se sumnjiče da su od decembra 2022. do marta 2023. udružili "radi nabave većih količina marihuane na području Crne Gore i krijumčarenja te droge preko državne granice u Hrvatsku radi dalje prodaje u Hrvatskoj i drugim državama Evropske unije".

Droga se krijumčarila u plovilima morskim putem iz Crne Gore u Hrvatsku, nakon čega se skrivala i potom prevozila do kupca. Sumnja se da su osumnjičeni u tri navrata prokrijumčarili zasad neutvrđenu količinu droge, dok je policija u dva navrata oduzela ukupno 250 kilograma droge prokrijumčarene na ovaj način.

Osumnjičeni 25-godišnji hrvatski državljanin je predat je pritvorskom nadzorniku, a Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje "na počinjenje kaznenog djela neovlašćene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja".

Nadležno državno tužilaštvo Crne Gore će, u saradnji s Kancelarijom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, procesuirati crnogorskog državljanina uhapšenog u Crnoj Gori, piše index.hr.

Bonus video: