Uhapšen crnogorski državljanin osumnjičen da je švercovao marihuanu iz Crne Gore u Hrvatsku

Lisice na ruke stavili su mu pripadnici SPO postupajući po nalogu SDT-a, saopštio je portparol SDT-a Vukas Radonjić

32982 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crnogorski državljanin Miljan Mandrapa uhapšen je zbog sumnje da je član kriminalne organizaciju koja je švercavala marihuanu iz Crne Gore u Hrvatsku.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) saopšteno je da je M.M. uhapšen na osnovu višemjesečnog planiranja i koordinisanog i istovremenog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Državnog odvjetništva Hrvatske (USKOK) i Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske, a uz asistenciju službenika Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi Uprave policije.

Lisice na ruke stavili su mu pripadnici SPO postupajući po nalogu SDT-a, saopštio je portparol SDT-a Vukas Radonjić.

On je istakao da je iz materijalnih, personalnih i elektronskih dokaza prikupljenih u izviđaju, u Crnoj Gori i Hrvatskoj, "proizilaze osnovi sumnje da je lice lišeno slobode, u prošloj godini, postalo član kriminalne organizacije, koja je imala za cilj vršenje krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, u Crnoj Gori i Hrvatskoj, radi sticanja nezakonite dobiti, a čiji članovi su pored njega postali i državljani Crne Gore R.V. i F.R., kao i državljanin Hrvatske J.B. i druga nepoznata lica, pa su, djelovanjem u okviru kriminalne organizacije, neovlašćeno i radi prodaje, iz Crne Gore u Hrvatsku, morskim putem, prenijeli najmanje oko 250 kilograma opojne droge marihuane, a potom i putničkim vozilima na teritoriji Hrvatske".

Uhapšeni je priveden SDT-u nakon čega mu je određeno zadržavanje do 72 sata.

"Specijalno policijsko odjeljenje je, prije lišenja slobode i podnošenja krivične prijave, uz asistenciju službenika Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, pretresalo stanove i druge prostorije koje koristi M.M., u Herceg Novom, i pronašlo tragove krivičnog djela i predmete koji mogu biti od koristi za postupak", navodi se u saopštenju.

"Državljani Crne Gore R.V. i F.R. su u prethodnom periodu u Hrvatskoj lišeni slobode i osuđeni na zatvorske kazne, dok je protiv državljanina Hrvatske J.B., u toj zemlji istovremeno pokrenut postupak od strane USKOK-a", dodaje se.

Bonus video: