Policija neće o Gočaju

Crnogorska policija duže od godinu ćuti na pitanja “Vijesti” - da li je i kada teritoriju Crne Gore napustio optuženi za ubistvo na Zvezdari

17300 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Crnogorska policija duže od godinu ćuti na pitanja “Vijesti” u vezi sa tim da li je i kada teritoriju Crne Gore napustio Jetmir Gočaj (25), osumnjičen za ubistvo Ivane Krivokapić (26), u Beogradu, krajem 2022. godine i čine li što da uhapse tog Gusinjanina.

Gočaj već peti mjesec izmiče policiji Srbije, koja je za njim 13. januara 2023. godine raspisala potjernicu.

Tog Gusinjanina terete da je dvadesetšestogodišnjakinju ubio iz niskih pobuda - ljubomore, za šta je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina robije do doživotnog zatvora.

Neposredno prije nego je Srbija raspisala potjernicu za njim, Gusinjanin je boravio na teritoriji Crne Gore - u rodnom mjestu, ali mu se od tada gubi svaki trag.

“Vijesti” su Upravu policije 14. februara, 21. i 28. aprila 2023. godine, pitale kada su posljednji put i koje mjere i radnje preduzeli da uhapse Gočaja, kojeg Srbija potražuje zbog ubistva, ali i kada je, prema njihovoj evidenciji, taj Gusinjanin napustio Crnu Goru.

Uprkos brojnim urgencijama, odgovor nije stigao.

Pitanja su slata i nakon toga, u avgustu prošle godine, a posljednji put 25. marta 2024. godine.

“Vijesti” su i tada pitale Upravu policije kada su poslednji put i koje mjere i radnje preduzeli da uhapse traženog za ubistvo i je li taj Gusinjanin napustio Crnu Goru.

Ubica Ivane Krivokapić identifikovan je dvadesetak dana nakon zločina na Zvezdari, a srpske vlasti tada su saopštile da je Više javno tužilaštvo u Beogradu Gočaja osumnjičilo za krivično delo teško ubistvo iz niskih pobuda - ljubomore.

Sumnjiče ga da je 23. decembra 2022. godine između 00.37 i 5.30 časova ubio Krivokapićevu, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

“On je navedenog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari gde je boravio od 11. decembra 2022. godine i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije”, saopštili su 13. januara iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Tada su objasnili da su Gočaja identifikovali nakon intenzivnog operativnog rada VJT i Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Beživotno tjelo dvadesetšestogodišnjakinje njena braća pronašla su dan kasnije, u iznajmljenom stanu u kom je boravila.

Nakon što je zločin otkriven, Gusinjanin je na društvenim mrežama objavljivao njihove zajedničke fotografije, a pojedinim medijima je slao poruke u kojima je negirao povezanost sa ubistvom.

Bonus video: