Odloženo suđenje Abazoviću na zahtjev Lazovićevog advokata

"Da, tačno je, tražio sam odlaganje i o tme obavijestio kolegu, Gzima Hadžibetija, advokata tuženog", kazao je advokat Zoran Piperović

10422 pregleda 16 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

U Osnovnom sudu u Ulcinju danas je odloženo suđenje bivšem premijeru Dritanu Abazoviću po tužbama nekadašnjeg viskog policijskog funkcionera Zorana Lazovića i kompanije "Bemax", na zahtjev njihovog pravnog zastupnika, podgoričkog advokata Zorana Piperovića.

To je Vijestima potvrdio Piperović.

"Da, tačno je, tražio sam odlaganje i o tme obavijestio kolegu, Gzima Hadžibetija, advokata tuženog", kazao je Piperović.

Pred ulcinjskim sudom, nalazi se šest tužbi koje je Piperović podnio protiv Abazovića kao pravni zastupnik Lazovića, biznismena Ranka Ubovića, njegove kompanije "Bemax" i bivšeg suvlasnika te kompanije Aleksandra Mijajlovića.

Tužbe protiv Abazovića, pravni zastupnik Ubovića i Lazovića, podnio je "zbog toga što je premijer u više navrata iznio niz optužbi na njihov račun, a između ostalog, da su planirali njegovu likvidaciju"...

Tokom pripremnog ročišta 22. juna prošle godine pred sudijom Jovanom Jovanovićem, donijeta je odluka da se zbog ekonomičnosti postupka dvije parnice spoje u zajednički predmet.

Ubović i Lazović tuže premijera za naknadu nematerijalne štete, kojom traže po 21.000 eura naknade zbog povrede prava ličnosti.

U međuvremenu, u nedjelju 14.aprila, policija je po nalogu Specijalnog državnog tužičaštva (SDT) uhapsila Lazovića i bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koje sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, učestvovanje u njoj i zloupotrebu službenog položaja.

Njima je određen pritvor do 30 dana.

Bonus video: