Zastrašujuće prijetnje treneru Budućnosti i njegovoj porodici

Ovaj događaj je uslijedio nakon niz prijetnji koje su trener Budućnosti Ivan Brnović, članovi njegovog stručnog štaba, ali i fudbaleri podgoričkog tima, dobili od strane pripadnika navijačke grupe "Varvari" nakon utakmice protiv Sutjeske prošlog vikenda

100126 pregleda 240 reakcija 88 komentar(a)
Trener FK Budućnost Ivan Brnović, Foto: FSCG
Trener FK Budućnost Ivan Brnović, Foto: FSCG
Ažurirano: 03.05.2024. 17:53h

Niko nije uhapšen zbog zastrašujućih prijetnji koje su dobili trener Budućnosti Ivan Brnović i njegova supruga, nakon utakmice 32. kola Meridianabet 1. Crnogorske fudbalske lige protiv Sutjeske proteklog vikenda.

U prijavi policiji u koju su "Vijesti" imale uvid, a koju je podnijela njegova supruga M.B, navodi se između ostalog da je tokom jučerašnjeg dana (četvrtak, 2. maj) dobila poziv sa nepoznatog zaštićenog broja, u kojem joj je muška osoba grubim glasom saopštila da joj je otela maloljetnu kćerku i da traži 20 hiljada eura, "inače će je baciti u potok".

"Pitala sam ga kako se zove i odakle mu pravo da me zove, a ovo lice je prekinulo vezu te je razgovor trajao 28 sekundi. Nakon završetka razgovora osjetila sam strah za svoj život i život svoje djece jer mi je prijećeno otmicom maloljetne kćerke, koju sam odmah pozvala telefonom i koja je bila kući, pa mi je nakon toga bilo lakše, poslije čega sam se uputila u policiju da cijeli dođaj prijavim", navodi se u prijavi.

Ovaj događaj je uslijedio nakon niz prijetnji koje su trener Budućnosti Ivan Brnović, članovi njegovog stručnog štaba, ali i fudbaleri podgoričkog tima, dobili od strane pripadnika navijačke grupe "Varvari" nakon utakmice protiv Sutjeske prošlog vikenda.

"Napominjem da ja i moj suprug nikada nismo imali problema sa zakonom i da je jedini motiv za poziv koji sam dobila od meni nepoznate muške osobe je angažman mog supruga Ivana na čelu stručnog štaba FK Budućnost i izjave da želi da dovede još jednog golmana a sve iz razloga što je golman Pavličić suspendovan a po našim saznanjima njegov brat, kome ime ne znam je jedan od vođa navijačke grupe Varvari', navodi se u prijavi M.B.

Iako se nisu zvanično oglašavali iz Uprave policije, nezvanično su kazali da su Brnoviće uznemiravale dvije, krivično neodgovorne, maloljetne osobe.

“Jedna ima 13, a jedna 13 i po godina. Obje uče sa njihovom kćerkom i kazale su da nisu ni znale da je otac njihove školske drugarice trener Budućnosti, već da su htjele da se našale”, kazao je Vijestima jedan izvor iz Uprave policije.

Drugi, međutim tvrdi da istraga ide u više pravaca i da inspektori provjeravaju ko je i zbog čega zastrašivao Brnoviće sa telefonskog broja krivično neodogovorne osobe.

Prema istim informacijama, Brnović je sedmicama meta uznemiravanja i zastrašivanja, a među onim koji su to činili su i neke bezbjednosno interesantne osobe.

Svemu ovome je prethodilo niz događaja i neposrednih prijetnji koje su Brnović, njegovi fudbaleri i članovi stručnog štaba dobili od navijača, počevši od prvih minuta nakon završetka utakmice sa Sutjeskom prošle subote, a o čemu je i sam Brnović govorio u prijavi koju je dobio.

Neposredno nakon pomenutog meča "Varvari" su upali u svlačionicu Budućnosti, a golman podgoričkog tima Đorđije Pavličić udario je ispod sjeverne tribine saigrača Igora Ivanovića, zbog čega ga je klub suspendovao na tri mjeseca i smanjio mu mjesečnu platu za 20 odsto.

UP: Vlasnik telefona sa kojeg je prijećeno porodici Brnović je 13-godišnjak

Podgorička policija utvrdila je da vlasnik telefona sa kojeg je prijećeno porodici trenera Fudbalskog kluba Budućnost Ivana Brnovića maloljetna osoba stara 13 godina, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Iz UP su dodali da se u momentu pozivanja pored telefona nalazila još jedna maloljetna osoba, iste starosne dobi.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica postupali su po prijavi koju je M.B, supruga trenera fudbalskog kluba „Budućnost“, I.B., podnijela policiji, a u kojoj se navodi da je sa zaštićenog broja telefona istoj upućen poziv kojom joj je prilikom od strane nepoznatog lica saopšteno da je njena maloljetna ćerka oteta u zamjenu za koju je tražen novac u iznosu od 20.000 eura, uz prijetnju po život i tijelo iste. M.B. je odmah po pozivu utvrdila da se njena ćerka nalazi u porodičnoj kući, na sigurnom, te je pristupila u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica kako bi prijavila slučaj", piše u saopštenju.

Tužilac u Osnovnom državno tužilaštvu u Podgorici izjasnio se da se u radnjama ovih lica ne stiču elementi krivičnog djela tj. da su krivično neodgovorni zbog godina starosti.

"Sa svim će biti upoznat Centar za socijalni rad i uprava škole čiji su pomenuti maloljetnici učenici, a koji će preduzeti dalje radnje iz svoje nadležnosti", naveli su iz policije.

Bonus video: