Medojević: U presudi Evropskog suda pravde se radi o Enkročat komunikaciji, a ne o Skaju

"Čitava istraga i prestetanje SKY komunikacija je pažljivo planirana, pripremana i realizovana od strane najvećih zapadnih bezbjednosnih agencija, za šta su prethodno dobijene sve potrebne naredbe i odluke sudova", rekao je Medojević

19570 pregleda 32 reakcija 23 komentar(a)
Medojević, Foto: Ana Burić
Medojević, Foto: Ana Burić

Dokazi dobijeni presretanjem komunikacija preko Skaj aplikacije su zakonski pribavljneni na osnovu odluka sudova u Francuskoj i Belgiji, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

"Presuda evropskog suda pravde se odnosi na dokaze prikupljanje dokaza presretanjem komunikacija preko EncroChata u realnom vremenu, za šta zbog operativnih ograničenje nijesu bile donesene odluke sudova. Ovakvi podaci se mogu koristiti u operativnom radu dok se ne prikupe činjenice i dokazi do nivoa osnova sumnje, za šta se traži odluka suda", napisao je Medojević na Fejsbuku.

U skučaju Skaj aplikacije je, kako kaže, sve od početka rađeno u skladu sa zakonom. "I na osnovu odluka sudova su zaplijenjeni serveri sa snimljenim porukama (tekstualnim i govornim) koje su kasnije bile predmet operativne obrade i analitike", dodaje.

"Čitava istraga i prestetanje SKY komunikacija je pažljivo planirana, pripremana i realizovana od strane najvećih zapadnih bezbjednosnih agencija, za šta su prethodno dobijene sve potrebne naredbe i odluke sudova", zaključio je Medojević.

Bonus video: