Bjelopoljac osuđen na četiri godine zatvora: Prijetio nožem, uzeo 300 eura, pa na robiju

“Vijestima” je u Osnovnom sudu u Ulcinju potvrđeno da je nepravosnažnu presudu donio sudija Artan Kroma

16504 pregleda 2 komentar(a)
Povratniku prijetilo do 10 godina robije (ilustracija), Foto: Shutterstock.com
Povratniku prijetilo do 10 godina robije (ilustracija), Foto: Shutterstock.com

Bjelopoljac N. M. (38) osuđen je u Osnovnom sudu u Ulcinju na četiri godine zatvora zbog krivičnog djela razbojništvo, koje je, kako piše u spisima, počinio u Baru u novembru prošle godine, saznaju “Vijesti”.

“Vijestima” je u Osnovnom sudu u Ulcinju potvrđeno da je nepravosnažnu presudu donio sudija Artan Kroma.

“Sudija Osnovnog suda u Ulcinju Artan Kroma donio je presudu kojom je optuženog N. M.(38) oglasio krivim I osudio na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine zbog krivičnog djela razbojništvo iz čl. 242 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore. Protiv navedene presude stranke imaju parvo žalbe u roku od 15 dana od dana prijema predstavke”, piše u saopštenju Osnovnog suda u Ulcinju, dostavljenom V”ijestima”.

Prema saznanjima “Vijesti”, Bjelopoljac je 22. novembra 2023. godine, uz prijetnju hladnim oružjem, iz jedne kladionice u Baru ukrao blizu 300 eura.

To je, prema istim saznanjima, uradio na način, što je nakon što je ušao u kladionicu, prišao pultu gdje je bila zaposlena i prijeteći joj iz rukava izvukao nož sječiva dužine oko 10 cm.

“Držeći ga u desnoj ruci, u pravcu oštećene, rukom je otvorio fioku koja se nalazila ispod stola. Cijelo vrijeme držao je nož uperen u pravcu oštećene, a zatim rukom uzeo nekoliko papirnih novčanica u raznim apoenima vrijednosti od 295,00 eura”, kazao je “Vijestima” sagovornik iz istrage.

“Vijesti” saznaju da je Bjelopoljac već osuđivan zbog takvih ili sličnih krivičnih djela.

Za to djelo, zaprijećena je kazna zatvorom od dvije do deset godina.

“Ko upotrebom sile protiv nekog lica ili prijetnjom da će neposredno napasti na život ili tijelo oduzme tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, kazniće se zatvorom od dvije do deset godina”, piše u Krivičnom zakoniku Crne Gore.

Bonus video: