Rosinjolu pritvor do 30 dana: Bjegunac iz Italije poslat u Spuž

Portparol Osnovnog suda, sudija Veljko Bulatović kazao je da je okrivljeni saslušan u prisustvu branioca i tumača za italijanski jezik te da mu je sudija za istragu odredio pritvor, prihvatajući predlog tužilaštva

10282 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je pritvor do 30 dana italijanskom državljaninu Đanluki Rosinjoliju koga u Italiji potražuju zbog teških krivičnih djela.

Portparol Osnovnog suda, sudija Veljko Bulatović kazao je da je okrivljeni saslušan u prisustvu branioca i tumača za italijanski jezik te da mu je sudija za istragu odredio pritvor, prihvatajući predlog tužilaštva.

Bulatović je kazao da se italijanskom državljaninu stavlja na teret krivično djelo falsifikovanja isprava te da je odmah upućen u spuški Istražni zatvor.

Rosinjolo koji je juče uhapšen u Podgorici, osuđen je u Italiji na osam godina i mjesec zatvora zato što je počinio krivično djelo "lažnog stečaja automobilske kompanije De Tomaso" i trgovinu falsifikovanim umjetničkim djelima, piše italijanski medij Milano today.

Za njim je bio izdat nalog za hapšenje javnog tužilaštva Apelacionog suda u Torinu.

Bonus video: