Baraninu 20 dana zatvora za nedozvoljene polne radnje nad maloljetnicom; ODT: Nezakonita presuda

"Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Bar uložilo je žalbu. Za Primorski portal u ODT su potvrdili da je sud donio nezakonitu presudu"

12168 pregleda 40 reakcija 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Baranin I.S. (55) osuđen na 20 dana zatvora u Osnovnom sudu u Baru, za krivično djelo nedozvoljene polne radnje na štetu maloljetne M.B, prenosi Primorski portal.

Primorski portal je, kako ističu, imao uvid u presudu Osnovnog suda u Baru koju je u drugoj polovini aprila donijela sutkinja Valentina Vuković.

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Bar uložilo je žalbu, a za Primorski portal su kazali da je sud donio nezakonitu presudu.

"Tužilaštvo traži da se ukine presuda i vrati na ponovno odlučivanje. Mora se donijeti zakonita presuda', kazao je za Primorski portal PR ODT Bar tužilac, Radovan Đurišić, i poručio da kazna zatvora ne može biti kraća od 30 dana.

Barska policija uhapsila je I.S. u julu prošle godine zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje, na štetu maloljetne osobe, strane državljanke.

U presudi se navodi da je okrivljeni, "svjestan svog djela čije izvršenje je htio i znajući da je njegovo djelo zabranjeno, u cilju zadovoljenja seksualnog nagona".

On je bio u pritvoru 20 dana, od 28. jula do 17.avgusta 2023. godine.

Bonus video: