Za brutalni napad dobio nanogicu

Osnovno državno tužilaštvo žalilo se zbog prvostepene odluke jer je Petar Belojević zbog napada u centru Podgorice dobio samo šest mjeseci kućnog pritvora

23993 pregleda 36 reakcija 24 komentar(a)

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici žalilo se na prvostepenu presudu Osnovnog suda koje je na šest mjeseci kućnog pritvora osudilo Petra Belojevića (35) zbog brutalnog napada iz zasjede u centru Podgorice iz novembra prošle godine.

“Vijestima” je iz ODT-a Podgorica potvrđeno da su se žalili na odluku zbog minimalne kazne.

“Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici uložilo je žalbu na pomenutu presudu Osnovnog suda u Podgorici zbog odluke o kazni”, piše u odgovoru ODT-a.

Prvostepenom odlukom Osnovnog suda u Podgorici Belojeviću je izrečena kazna od šest mjeseci kućnog pritvora zbog toga što je mučki iz zasjede napao, a potom brutalnim udarcima flašom i stolicom, teško povrijedio sugrađanina Miloša Jovanovića (34) u noći između 9. i 10. novembra u strogom centru Podgorice.

Okrivljeni je istog dana nakon saslušanja u ODT-u pušten da se brani sa slobode, a potom je tužilaštvo podnijelo optužni predlog protiv njega zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

“Vijesti” su tada objavile dva uznemirujuća snimka sa sigurnosnih kamera lokala u Njegoševoj ulici u centru Podgorice na kojima se vidi kako Belojević u mraku, zaklonjen zidom vrata jednog od kafića, čeka Jovanovića, a potom se flašom piva obrušio na njega.

Dok djevojka pokušava da zaustavki okrivljenog, a vidi se na snimcima, Belojević nogama i šakama udara Jovanovića, a potom uzima i kafansku stolicu kojom nekoliko puta juriša i udara mladića.

Uznemirujući napad trajao je više od minuta, a potom se osumnjičeni zaustavio i nakon iživljavanja pobjegao u jednu stranu, a teško povrijeđeni Jovanović se pridigao i otišao na drugu.

U uznemirujućem napadu, Jovanoviću je polomljen nos, a ljekari su konstatovali i povredu krvnog suda na glavi...

Dan nakon napada, Belojević se predao policiji, a potom je saslušan u ODT-u. B. N.

Bonus video: