Uhapšena dvojica graničnih policajaca zbog sumnje da su uzimali mito

Uhapšeni službenici su iz Stanice granične policije Rožaje i graničnog prelaza Dračenovac

48509 pregleda 83 reakcija 24 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.05.2024. 16:48h

Dvojica službenika granične policije K.E. i D.D. uhapšeni su danas u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti (OB) Berane u sklopu predmeta koji su otvorili službenici Odjeljenja unutrašnje kontrole rada Uprave policije (UP) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Službenici granične policije uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje mita.

Uhapšeni službenici su iz Stanice granične policije Rožaje i graničnog prelaza Dračenovac.

Kako je na pres konferenciji povodom ove akcije rekao državni sekretar MUP Petar Koprivica, državljanin Srbije Ć.I. je osumnjičen za davanje mita.

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Podgorica 23. aprila je uhapšeno osam službenika granične policije na prelazu Božaj za koje se vjeruje da su uzimali mito kako bi propuštali strance.

Odjeljenje unutrašnje kontrole policije tada je podnijelo krivičnu prijavu protiv osam policijskih službenika kao i 27 stranih državljana (Kosovo, Albanija, Turska) koji su osumnjičeni za primanje mita u produženom trajanju.

Materijalni dokazi upućuju da "su uhapšeni policijski službenici uzimali novac od putnika, dok su strani državljani davali mito", kazao je tada ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Bonus video: