Koprivica: Granični policajci uhapšeni u OB Berane zbog sumnje da su primili mito

"Građanin Ć. I. je počinio krivično djelo davanje mita. Protiv njega je podnijeta krivična prijava", kazao je sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Petar Koprivica na konferenciji za medije

80363 pregleda 67 reakcija 36 komentar(a)
Koprivica, Foto: Boris Pejović
Koprivica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.05.2024. 17:10h

U prostorijama Odjeljenja bezbjednosti (OB) Berane danas su uhapšeni granični policajci K.E. i D.D. zbog sumnje da su 5. aprila 2024. na Graničnom prelazu (GP) Dračenovac počinili krivično djelo primanje mita, kazao je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Petar Koprivica.

On je na konferenciji za medije naveo da su oni nakon hapšenja sprovedeni tužiteljki Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Koprivica je rekao i da su granični policajci zadržani do 72 sata, te da će zbog krivičnog djela davanje mita odgovarati državljanin Srbije Ć. I.

"Primili su mito kako ne bi izvršili službeni radnju koju su morali izvršiti. Oni su sprovedeni u Više državno tužilaštvo (VDT) Bijelo Polje. Građanin Ć. I. je počinio krivično djelo davanje mita. Protiv njega je podnijeta krivična prijava", kazao je Koprivica.

"Vijesti" su ranije objavile da su dvojica službenika granične policije uhapšeni danas u sklopu predmeta koji su otvorili službenici Odjeljenja unutrašnje kontrole rada Uprave policije (UP) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Koprivica je na konferenciji pojasnio da je ponuđeni mito bio novac.

Na pitanje da li zna da li su ove osobe povezane sa prethodnim hapšenjima grnaicnih policajaca kazao je da "ova lica nisu povezana sa događajem na Božaju".

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Podgorica 23. aprila je uhapšeno osam službenika granične policije na prelazu Božaj za koje se vjeruje da su uzimali mito kako bi propuštali strance.

Koprivica je na konferenciji rekao da nema saznjanja šta je Ć.I. prevozio u vozilu, te zašto je ponudio mito.

"Odlučnost i posvećenost borbe protiv korupcije unutar naših redova neće stati. Akcija Unutrašnje kontrole policije i Granične policije je pokazatelj toga. Dosadašnjim aktivnostima dokazali smo da nijedan policijski službenik neće biti pošteđen. Sprovodimo kontinuirane radnje kako bi obezbijedili da se integritet policajca ne dovodi u pitanje", kazao je državni sekretar MUP-a.

On nije saopštio kolika je visina mita za koju se vjeruje da su uzela dvojica graničnih policajaca.

Bonus video: