Nikšić: Uhapšeni radnici obezbjeđenja, osumnjičeni da su pokušali da iz kruga bolnice ukradu staru bravariju

Kako je objasnila direktorica Opšte bolnice dr Dušanka Milatović Perović, dežurni medicinski radnici su primijetili da se nešto sumnjivo dešava u krugu bolnice i pozvali su policiju

33543 pregleda 9 komentar(a)
Bolnica u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Bolnica u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićka policija uhapsila je sinoć dvojicu radnika obezbjeđenja koji su, kako se sumnja, pokušali da iz kruga Opšte bolnice u Nikšiću ukradu staru bravariju koja se mijenja u sklopu programa energatske efikasnosti.

"Trenutno se kod nas mijenja bravarija i stare prozore lagerujemo u krugu bolnice. Dobili smo odobrenje Ministarstva zdravlja da tu staru bravariju prodamo na otpad, međutim, dva lica su pokušala da te prozore otuđe, ali ih je policija spriječila u tome. Jedan je radnik obezbjeđenja Bolnice, koji je zaposlen kod nas za stalno, dok je drugi iz privatnog obezbjeđenja i trenutno je angažovan u našoj ustanovi. Njihov zadatak je između ostalog, bio i da čuvaju tu bravariju", kazala je "Vijestima" direktorica Opšte bolnice dr Dušanka Milatović Perović.

Kako je objasnila, dežurni medicinski radnici su primijetili da se nešto sumnjivo dešava u krugu bolnice i pozvali su policiju, koja je osumnjičene uhapsila, a bravariju vratila.

"Čekamo zapisnik iz policije da bi mogli da pokrenemo suspenziju i preduzmemo dalje korake", kazala je direktorica Opšte bolnice.

U sklopu energetske efikasnosti trenutno se na zgradi bolnice vrši zamjena bravarije, a nakon toga će to isto biti urađeno i na zgradama Odjeljenja psihijatrije i Dječjeg dispanzera.

Bonus video: