VDT: Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Đukanovića zbog njegovih izjava u intervjuu "Anteni M"

Iz VDT su rekli da nakon što je vještak postupio po naredbi tužilaštva, te nakon izvršenog uvida u predmetni intervju i njegove analize, tužilaštvo je ocijenilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica, zbog bilo kojeg krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti

61762 pregleda 314 reakcija 128 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Više državno tužilaštvo (VDT) ocijenilo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv Mila Đukanovića zbog njegovih izjava u intervjuu datom "Anteni M".

Govoreći o posljednjim hapšenjima aktuelnih i bivših funkcionera, Đukanović je tada rekao da “živimo u jako zatrovanoj atmosferi”, koja pokazuje “da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti”. Naveo je, između ostalog, da na to upozorava zato što je crnogorsko društvo - “društvo osvetnika”.

"U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koji je formiran povodom intervjua koji je „Antena M“ dao M.Đ., a koji je od strane Uprave policije dostavljen na ocjenu Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, tužilaštvo je ocijenilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica, zbog bilo kojeg krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti", piše u saopštenju VDT.

Oni su podsjetili da je od strane tužilaštva dat nalog Upravi policije da od „Antene M“ pribavi i dostavi Visem državnom tužilaštvu u Podgorici intervju u elektronskoj formi.

"Uprava policije obavijestila je tužilaštvo da intervju u elektronskoj formi nije dostavljen, zbog čega je Više državno tužilaštvo u Podgorici, kako bi se isključila mogućnost video montaže i drugih oblika falsifikovanja snimka, dalo naredbu vještaku odgovarajuće struke da izvrši izuzimanje predmetnog snimka sa javno dostupne internet platforme i da nalaz i mišljenje o autentičnosti istog", dodaje se.

Iz VDT su rekli da nakon što je vještak postupio po naredbi tužilaštva, te nakon izvršenog uvida u predmetni intervju i njegove analize, tužilaštvo je ocijenilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kojeg lica, zbog bilo kojeg krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Bonus video: