Odloženo suđenje za ubistvo Simić

Glavni pretres odgođen zbog odsustva člana sudskog vijeća

4925 pregleda 1 komentar(a)
Namamili je u smrt: Ljiljana Simić, Foto: Privatna arhiva
Namamili je u smrt: Ljiljana Simić, Foto: Privatna arhiva

Ponovljeno suđenje Zoranu Mariću i Radomiru Deliću, optuženim da su na podmukao način i iz koristoljublja ubili kanadsku državljanku Ljiljanu Simić, odloženo je zbog odsustva člana sudskog vijeća Višeg suda u Podgorici, potvrdila je advokatica Dina Šabotić, branilac okrivljenog Delića.

Apelacioni sud u cjelosti je ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici, kojom je Marić osuđen na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 40 godina, za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić, dok je okrivljeni Radomir Delić oslobođen da je kao saizvršilac izvršio krivično djelo teško ubistvo.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni 3. septembra 2020. godine, u selu Mokrine kod Herceg Novog, zajedničkim učestvovanjem, na podmukao način i iz koristoljublja ubili Ljiljanu Simić.

Piše da su skupa došli do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru u kojoj je stanovala oštećena, nakon čega ju je Marić namamio u šetnju...

Nakon toga su se okrivljeni i oštećena istim vozilom kojim je upravljao okrivljeni Marić, odvezli iz Kotora u pravcu Herceg Novog gdje se okrivljeni Marić uključio na magistralni put, a zatim i na makadamski šumski put do sela Mokrine.

Kako se navodi u optužnici, Marić je otpočeo raspravu sa oštećenom Simić, potom oborio na zemljanu podlogu, nogama pritisnuo na grudni koš, a zatim objema rukama stezao za vrat i zadao joj više udaraca pesnicama ili mehaničkim oruđem u predjelu lica, nanoseći joj teške i po život opasne tjelesne povrede, od kojih povreda je kod oštećene nastupila smrt.

“Nakon toga je okrivljenom Deliću obećao novčanu nagradu u iznosu između četiri i pet hiljada eura, koju bi mu isplatio po prodaji stana oštećene Simić Ljiljane, a da okrivljeni Delić zauzvrat ćuti o izvršenom krivičnom djelu i ne prijavljuje ga nadležnim organima, koju obećanu imovinsku korist je okrivljeni Delić i prihvatio”, piše u tom aktu.

Bonus video: