Uprava: Otkriveni bespravno posječeni trupci, tragovi odveli do osobe iz Korita koja ima gater

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima su rekli da je nakon analize terena, praćenja tragova i prikupljanja dokaza ustanovljeno da bespravno posječeni trupci potiču iz Gazdinske jedinice "Korita", iz odjeljenja 81a, gdje je bespravno posječeno sedam stabala smrče

4364 pregleda 1 komentar(a)
Fotografija koju je dostavila Uprava za gazdovanje šumama i lovištima, Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima
Fotografija koju je dostavila Uprava za gazdovanje šumama i lovištima, Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima saopštila je danas da su njeni službenici u akciji sa službenicima policije otkrili bespravno posječene trupce u lugarskom rejonu "Korita".

Oni su dodali da je nakon analize terena, praćenja tragova i prikupljanja dokaza ustanovljeno da bespravno posječeni trupci potiču iz Gazdinske jedinice "Korita", iz odjeljenja 81a, gdje je bespravno posječeno sedam stabala smrče.

"Predmetna bespravna sječa evidentirana je od strane rejonskog lugara. U toku prikupljanja dokaza, istog dana službenici su uočili i tragove vuče trupaca, koji su ih odveli do lica M.L. iz mjesta Korita, a koji posjeduje sopstveni gater (mašina za primarnu preradu drveta), gdje je pronađena određena količina svježe izrezane daske za koju ovo lice nije imalo potrebnu dokumentaciju. O svemu je obaviješten nadležni tužilac", piše u saopštenju.

Iz Uprave su naveli i da je podnijeta prijava za bespravne sječe.

Bonus video: