Pretres u "Ničijoj kući", pod lupom Ivanović i Master inženjering

Pripadnici SPO-a pretresaju objekat za koji je svojevremeno Duško Knežević tvrdio da se gradi za nekadašnjeg predsjednika države Mila Đukanovića. Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", u pitanju je istraga protiv zvaničnog vlasnika objekta Ivanovića i kompanije Master inženjering, zbog krivičnih djela pranje novca i zloupotreba u privrednom poslovanju

139610 pregleda 260 reakcija 142 komentar(a)
Sa pretresa "Ničije kuće", Foto: Aljoša Turović
Sa pretresa "Ničije kuće", Foto: Aljoša Turović

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) po nalogu Višeg suda pretresli su tzv. "Ničiju kuću" u elitnom podgoričkom naselju Gorica.

To je "Vijestima" potvrdio pravni zastupnik vlasnika te nekretnine, Vlada Ivanovića, advokat Zoran Piperović.

Piperović
Piperović foto: Aljoša Turović

"Policija pretresa objekat koji je u vlasništvu Vlada Ivanovića. Sudija Goran Šćepanović je izdao naredbu za pretres, nisam je vidio, vidjeću za sat i saznati koja krivična djela su u pitanju. Pretresu prisustvuje mlađi kolega Marko Milošević", kazao je on.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", u pitanju je istraga protiv zvaničnog vlasnika objekta Ivanovića i kompanije Master inženjering, zbog krivičnih djela pranje novca i zloupotreba u privrednom poslovanju.

Video: Aljoša Turović

Piperović je istakao da taj objekat nije završen, niti useljen, da misli da u njemu sem instalacija nema ništa, te da ne zna što pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja tamo mogu tražiti.

Sa pretresa
Sa pretresafoto: Aljoša Turović

"Kuća nije završena i zbog toga nije ni uknjižena. Nije ni useljena. U njoj nema namještaja, samo instalacije. Obezbjeđuju je noćni čuvari. Kada se zavši biće uknjižena. Mislim da je Ivanović tu kuću radio za tržište", rekao je on.

Zoran Piperović
foto: Aljoša Turović

Advokat Marko Milošević je kazao da prisustvuju nelogičnom pretresu.

On je dodao da ne postoji "osnovana sumnja" već da se navodi samo "sumnja".

Kako je kazao, pretres vrši desetak policajaca SPO-a koji "nisu kompetentni".

Milošević nije htio da kaže zbog kojih krivičnih djela se vrši pretres, ali da "za ona koja traže, ne mogu ništa naći".

On je kazao da se "radi o objektu u sivoj fazi".

Odgovarajući na pitanje novinara Televizije "Vijesti", Milošević je rekao da je vlasnik kuće Vladan Ivanović ranije davao izjavu u tužilaštvu, ali ne danas.

NIčija kuća pretres
foto: Aljoša Turović

Reporter "Vijesti" na licu mjesta zatekao je zatvorenu kapiju, zbog čega je onemogućen prilaz ulici i parkingu na toj opštinskoj zemlji.

'Ničija kuća' (arhiva)
"Ničija kuća" (arhiva)foto: Luka Zeković

Ta kuća dospjela je u žižu javnosti nakon što je vlasnik Atlas grupe Duško Knežević 2019. godine izjavio da se gradi za tadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ali da se samo vodi na njegovog prijatelja Ivanovića.

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović prethodne je sedmice, u emisiji "Načisto" na TV Vijesti, rekao da je formiran poseban predmet u vezi sa "Ničijom kućom" i da su već preduzete određene radnje

Bonus video: