Po potjernicama Interpola u Herceg Novom i Sloveniji uhapšene dvije osobe

U Herceg Novom, uhapšen državljanin Izraela L.A. (28). U Sloveniji uhapšena R.H. (32),osumnjičena za tešku krađu

15747 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol-Europol-Sirene, uhapsii su u Herceg Novom i Sloveniji dvije osobe za kojim je raspisana međunarodna potjernica Interpola.

Kako su naveli iz Uprave policije, službenici policije su 16. juna u Herceg Novom, uhapsili L.A. (28), državljanina Izraela po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Moskva, Rusija, u cilju obezbjeđivanja njegovog prisustva pred nadležnim organima u krivičnim postupcima koji se vode zbog postojanja sumnje da je izvršio ukupno tri krivična djela: krađa na organizovan način i dva krivična djela prevara na organizovan način.

Njemu je određen ekstradicioni pritvor po nalogu sudije za istragu Višeg suda u Podgorici.

"U Sloveniji je 16. juna lišena slobode R.H. (32), za kojom je raspisana međunarodna potjernica NCB Interpol-a Podgorica, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru, radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je izvršila krivično djelo teška krađa. Imenovanoj je od strane nadležnih pravosudnih organa Slovenije određen ekstradicioni pritvor", piše u saopštenju policije.

Bonus video: