Boljeviću 17 godina zatvora za ubistvo strica i ranjavanje bratanića

Sudija Tabaš je u obrazloženju presude kazao da je sud na osnovu činjenične građe, utvrdio da je okrivljeni Boljević izvršio krivično djelo
3121 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Višeg suda, Foto: Boris Pejović
Zgrada Višeg suda, Foto: Boris Pejović

Zoran Boljević osuđen je danas na 17 godina zatvora za ubistvo strica Slavka Boljevića i ranjavanja bratanića Alekse Boljevića 22. avgusta 2016. godine.

Prvostepenu presudu je u Višem sudu u Podgorici izreklo krivično vijeće kojim je predsjedavao sudija Predrag Tabaš.

Zoran Boljević je poglašen krivim da je izvršio krivično djelo „teško ubistvo u pokušaju više osoba“.

Prema navodima optužnice, Zoran R. Boljević je 22. avgusta 2016. godine oko 17,30 časova u neposrednoj blizini svoje kuće u Nikšićkoj ulici u Podgorici, nakon svađe, iz pištolja, ispalio hitac u Slavka Boljevića koji ga je pogodio u desni bočni trbušni predio, a zatim je ispalio i hitac koji je pogodio Aleksu Boljevića u lijevi slabinski predio. Okrivljeni je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju iz člana 144.

Sudija Tabaš je u obrazloženju presude kazao da je sud na osnovu činjenične građe, utvrdio da je okrivljeni Boljević izvršio krivično djelo.

„Sud je nesumnjivo utvrdio na osnovu zapsinika o uviđaju, te iskaza svjedoka Mladena Boljevića, Alekse Boljevića i Mladena Fatića, čiji iskazi nijesu dovedeni u sumnju. Okrivljeni je bo svjestan svoga djela i htio njegovo izvršenje. Postupao je sa direktnim umišljajem. Bio je ubjeđenja da mu je nanesena nepravda od strane Slavka Boljevića i suda. Nije bilo grubog vrijeđanja od strane oštećenih. Olakšavajuća okolnost prilikom odmjeravanja kazne je to što ranije nije bio osuđivan. Kazna od 17 godina zatvora je srazmjerna stepenu krivice“, rekao je sudija Tabaš u obrazloženju presude.

Bonus video: