Dogovorili da Gojčaj robija 25 mjeseci

To je “Vijestima” potvrdio njegov branilac, advokat Damir Lekić
2829 pregleda 6 komentar(a)
Tužiteljka Mira Samardžić, Foto: Savo Prelević
Tužiteljka Mira Samardžić, Foto: Savo Prelević

Podgoričani David Gojčaj robijaće 25 mjeseci zbog međunarodnog šverca droge i stvaranje kriminalne organizacije, ako Viši sud prihvati njegov dogovor sa specijalnom tužiteljkom Mirom Samardžić.

On se sa tužiteljkom Samardžić nagodio da sa tri mjeseca zatvora bude kažnjen zbog stvaranja kriminalne oprganizacije, a dvije godine zbog neovlašćene prodaje droge, ali da sud izrekne jedinstvenu kaznu od dvije godine i mjesec zatvora.

To je “Vijestima” potvrdio njegov branilac, advokat Damir Lekić.

Gojčaj je sporazumom priznao da je sa Albertom Dedvukajem formirao kriminalnu organizaciju čiji članovi su uhapšeni u policijskoj akciji “Šado”. U toj akciji, koja je trajala više od godinu, zaplijenjeno je 77 kilograma marihuane i skanka, tri pištolja, jedna lovačka puška, stotinak metaka, dvije radio-veze, više mobilnih telefona i SIM kartica i 65 ličnih karata...

Gojčaj je priznao i da su svi članovi kriminalne grupe imali jasno precizirane zadatke, i da se znalo čije je zaduženje da prodaje drogu, pronalazi kupce, a čije da prevozi drogu iz Albanije u Crnu Goru, čuva je, prevozi do uličnih prodavaca, ali i preuzima i čuva novac zarađen švercom droge.

Bonus video: