Knežević: Katnić je organizator mog putovanja u Beograd

"Gospodine Katniću, biću Vam potpuno iskren, nakon što kroz nekoliko godina dobijem pravno zadovoljenje u montiranom političkom procesu koji vodite protiv mene, a samim tim i stotine hiljada evra obeštećenja, imam ozbiljnu namjeru da tu nekadašnju vilu DPS- a otkupim od DK ..."
15890 pregleda 23 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.02.2019. 11:50h

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević obavijestio je specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnić da razmišlja da podnese krivičnu porijavu protiv njega jer je on "organizator i inspirator njegovog putovanja u Beograd".

To piše u pismu koje je jedan optuženih za pokupaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 15. oktobra 2015, poslao Katniću.

"Iako znam da imate toliko obaveza u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala, korupcije i ostalih pošasti savremenog društva, da što bi rekao naš narod ne znate ko Vam glavu nosi ( što je odavno primijetno), ipak sam prinuđen da Vam se obratim ovim Upitnikom. Unaprijed iskazujem razumijevanje ako ne budete stigli da pročitate ove izlive moje začuđenosti, jer što je moja prolazna začuđenost naspram kosmičkih bitaka koje Vi svakodnevno vodite sa sobom i drugima. Razlog mog obraćanja sadržan je u posljednjem rešenju sudije Mugoše kojim mi je u “interesu demokratskog društva” zabranjeno napuštanje Podgorice. Opšte je poznata činjenica da me sudija Mugoša što bi mi iz stare Crne Gore rekli, “ne može očima viđeti” , ali da joj se Vi pridružite u stavu da mi treba zabraniti napuštanje Podgorice, potpuno mi je neshvatljivo, i moram Vam reći da sam čak i ljut na Vas", napisao je Knežević.

On pismom podsjeća Katnića da mu je "na posljednjem saslušanju kod Vas u kabinetu, 12. februara 2018. godine", upravo on saopštio da sa ličnom kartom može napuštati teritoriju Crne Gore.

"I da što se Vas tiče, sa ličnom kartom mogu izaći iz države kad god poželim. Takođe ste mi između ostalog rekli da mi se ne isplati da Vas pozivam u Mojanoviće ( druga kuća od željezničke stanice) jer još možete dobro da se “ bijete” i da nemam nikave šanse u fer tuči s Vama. Sjećam se da sam Vam tad ponudio da se odmah “pobijemo” u Vašem kabinetu, ali ste to odbili uz vaš prepoznatljiv šeretski osmijeh i komentar da sam “dibidus lud”. Zato mi je i čudno da se pridružite novim mjerama nadzora sudije Mugoše, jer sam ja samo slijedio Vaša uputstva o napuštanju države sa ličnom kartom i to na graničnim prelazima koji su i predviđeni za tu namjenu. Vjerovao sam, sad vidim naivno, da me Vi nikad ne bi natjerali na kršenje zakona, i da je za Vas svaki član ZKP- a važan kao što su nekom drugom važni npr. žiranti u londonskoj Pireus banci. Ali avaj, sad intenzivno razmišljam da podignem krivičnu prijavu protiv Vas za podstrekivanje na krivično djelo, pošto ste Vi organizator i inspirator mojih putovanja u Beograd u januaru ove godine", napisao je poslanik.

Dodao je, da, ma koliko god čudno zvučalo, Katnić mu je svojim savjetom da sa ličnom kartom može napustiti Crnu Goru, pomogao da se sretne sa predsjednikom Ruske Federacije V.V.Putinom:

"Na čemu sam Vam neizmjerno zahvalan. Ali bez obzira na ovu kratkoročnu zahvalnost, ovom prilikom ipak moram ukazati na Vašu očiglednu pristrasnost i selektivan pristup prema određenim selima u Zeti. Tako sam došao do prostog zaključka da Vi uopšte ne volite stanovnike sela Mojanovići, dok ste prema stanovnicima sela Ljajkovići veoma naklonjeni. Da pojasnim, Slavoljub Stijepović, rođeni Ljajkovčanin, bivši gradonačelnik Podgorice i aktuelni generalni sekretar predsjednika M.Đ. (Mila Đukanovića) osumnjičen za pranje novca, ne samo da može napuštati Podgoricu i Crnu Goru, već po Vašim riječima u tužilaštvo ulazi kroz dimnjak, a izlazi poput vodene pare kroz ćikare koje se dime u bifeu. S druge strane, u selu Mojanovići, gotovo da nema Kneževića kojeg niste istraživali, hapsili, saslušavali i procesuirali.", napisao je Knežević.

Katniću je napisao i da ako tome doda da ste Duška Kneževića koji je takođe iz Mojanovića "prisiljavali da sto hiljada evra ( minus provizija) predatih SMS - u ( nije Sergej Milinković Savić) predstavi kao novac DF-a za potrebe državnog udara, onda dolazimo do moje početne premise da Vi nimalo ne volite Mojanovčane ali da veoma cijenite Ljajkovčane."

Knežević je Katniću spočitao da bi prije saslušao i uhapsio sam sebe nego Mila Đukanovića.

"O Rastočanima da ne govorim, jer bi Vi prije samog sebe saslušali i uhapsili nego da to učinite sa MĐ. A pošto dobijam informacije iz tužilaštva da na svaki način tražite krivično pravni link između mene i DK, odlučio sam da Vam olakšam posao i sve priznam. Naime, šezdesetih godina prošlog vijeka moj đed Jako Veljov ( pokoj mu duši) prodao je zemljište uz magistralu Dositeju - Tinu Kneževiću ( ocu DK ) kako bi spremio miraz za moju tetku Persu ( baba poslanika DPS-a) koja se udala za Branka Anđušića iz sela Golubovci. Na toj nekadašnjoj zemlji mog pokojnog đeda danas se nalazi ova čuvena vila DK koju su koliko vidim, između ostalih posjećivali MĐ, SMS, DB, GSR, ili bolje reći čitav DPS. Plus Bil Klinton, tužioci, tužilje, sudije, sutkinje, Pamela Anderson, Lepa Brena, školska Duška, kako bi svi zajedno duvali DK- u.... U svjećice na torti. A koliko mogu da vidim na instagramu i Vaša se plemenita glava da primijetiti kako se naginje ka DK na nekom od prijema ili žurki, ko će ga znati više, jer je posle fotografija koje se objavljuju potpuno izbrisana granica između žurki i državnih prijema."

Poručio mu je i da će nakon što za nekoliko godina dobije pravno zadovoljenje u montiranom političkom procesu i stotine hiljada eura obeštećenja, otkupiti od Duška Kneževića nekadašnju vilu DPS-a.

"Prvo što ću uraditi nakon toga biće poziv Sinodu SPC da osvešta i blagoslovi svaku prostoriju, iako se plašim da je za grehove DPS- a koji su planirani u toj vili, malo i Vaseljenski sabor. Nakon toga ću pozvati vještaka Boljevića da locira sve kamere i bubice u vili, odredi stepen izvjesnosti u kojoj prostoriji ih najviše ima, i iako to nije predmet njegove pažnje, na osnovu svog bogatog iskustva zaključi da je DK ustvari sve vrijeme bio MK ( ali ne Milivoje Katnić). A ako će Vam biti lakše, jer mi je nekako žao da Vas gledam kako se mučite ovih dana, predlažem Vam da sve svalite na mene. Neće Vam biti prvi put. I kuću na Gorici, i Migovu kovertu, i Telekom, i A2A, i Kamenare - Lepetane, i Pireus banku, i Centralnu banku, i sve što biva i što može biti. A ako ne budem mogao sve to da iznesem, imate moju majku i brata. Samo Vas jedno molim, ne dirajte Petra Pantova. Neka ostane bar jedan Knežević koji Vas neće upoznati", zaključuje Knežević.

Bonus video: