Uhapšen Podgoričanin: Sugrađaninu polomio lobanju?

Podgoričanin B.A. (25) uhapšen je zbog sumnje da je od ukrao sedam bicikala, od čega tri električna, dok su pretresom kuće D.Ć. u Beranama pronađena i oduzeta dva pakovanja privrednog eksploziva "Amoneks" sa dvije električne kapisle
295 pregleda 5 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.12.2018. 14:20h

Podgorička policija uhapsila je sugrađanina S.B. (31) kojeg sumnjiče da je Podgoričaninu C.S. u fizičkom obračunu polomio lobanju.

"On je, kako se sumnja, nakon verbalnog i fizičkog konflikta, oštećenom zadao više udaraca u predjelu gornjeg dijela tijela, usljed čega je oštećeni pao i udario u betonsku podlogu. S.C. je hospitalizovan u UB KCCG gdje mu je konstatovana teška tjelesna povreda u vidu frakture lobanje", stoji u saopštenju Uprave policije.

Podgoričanin B.A. (25) uhapšen je zbog sumnje da je od ukrao sedam bicikala, od čega tri električna.

"On je ova krivična djela počinio na štetu više građana Podgorice, a na način što je, kako se sumnja, otuđio sedam bicikala, od kojih su tri električna veće materijalne vrijednosti, i druge predmete", saopšteno je iz policije.

Podgorička policija uhapsila je i sugrađanina D.K. (37) zbog sumnje da je u dva navrata sa gradilišta ukrao građevinski materijal.

B.A. i D.K. će biti privedeni nadležnom tužiocu uz krivične prijave.

Nikšićka policija je procesuirala četiri osobe, F.L. (24) i B.T. (20) iz Nikšića, N.R. (37) iz Podgorice i V.M. (18) zbog počinjenih prekršaja o sprečavanju zloupotrebe droga.

"Policija je kontrolisala dva vozila, izvršila pretres stana i drugih prostorija i kontrolisala lice ispred jedne srednje škole. Pronađena su tri pvc pakovanja marihuane, pvc kesica heroina, tegla sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i cigareta sa istim sadržajem", saopšteno je iz policije.

Nadležni državni tužilac u VDT u Podgorici koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela, te da se radi o prekršaju.

Službenici CB Berane su izvršili i dva pretresa dvije porodične kuće na području Berana.

Pretresom kuće D.Ć. pronađena su i oduzeta dva pakovanja privrednog eksploziva "Amoneks" sa dvije električne kapisle, kao i električna bušilica, lap top, digitalni risiver i druge stvari. O događaju je upoznat nadležni tužilac, a pronađeni eksploziv sa kapislama je upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

Pretresom kuće J.B. pronađeni su vazdušna puška, akumulator i autokasetefon, a oduzeti su zbog sumnje da su ukradeni. I o ovom događaju je obaviješten tužilac.

Takođe, službenici beranske policije su izveli raciju u jednom ugostiteljkom objektu i kod V.J. (19) pronašli i oduzeli 6,7 grama marihuane, kao i jedan nož na rasklapanje. Protiv V.J. je podnijeta prekršajna prijava u redovnom postupku zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Osim toga, cetinjska policija je kontrolisala 32 bezbjednosno interesantne osobe, od kojih je sankcionisano njih šestoro. Ovim aktivnostima pronađene su i uhapšene tri bezbjednosno interesantne osobe za kojima je bila raspisana potjernica.

Od M.R. (58) iz Cetinja policija je oduzela blindirano vozilo marke „Audi A8“.

Bonus video: