Uskoro odluka suda po tužbi Boškovića protiv države: U zatvoru mu svi prijetili

Odlukom Višeg suda, on je pravosnažno oslobođen, a u tužbi protiv države napisao je da je u Istražnom zatvoru doživio šikaniranje i prijetnje od ostalih pritvorenika zbog optužbi za obljubu maloljetnice
2746 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Sudija Radovan Vlaović će 6. marta saopštiti da li će država morati da isplati odštetu Podgoričaninu Veselinu Boškoviću, oslobođenom optužbi da je obljubio maloljetnicu.

Njegov pravni branilac, advokatica Milica Saveljić u završnim riječima predložila je sudiji da prihvati tužbeni zahtjev kojim je Bošković od države tražio 35.000 eura zbog neosnovanog pritvora i pretrpjelih duševnih bolova, povrede časti i ugleda, zbog hapšenja u maju 2016. i optužbi za produženog krivičnog djela nedozvoljene polne radnje nad maloljetnicom.

Odlukom Višeg suda, on je pravosnažno oslobođen, a u tužbi protiv države napisao je da je u Istražnom zatvoru doživio šikaniranje i prijetnje od ostalih pritvorenika zbog optužbi za obljubu maloljetnice. Kada je pravosnažno oslobođen, Ministarstvo pravfe je pokušalo da se nagodi sa njim, nudeći mu 600 eura zbog neosnovanog pritvora.

Bonus video: