Ban udario policajca na tivatskom aerodromu

"D.B. je uhapšen i predat službenicima Odjeljenja bezbjednosti Tivat. Nakon konsultacija sa tužiocem, protiv njega je tužiocu podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, saopšteno je “Vijestima” iz policije
62844 pregleda 144 komentar(a)
Dejan Ban (arhiva), Foto: Arhiva “Vijesti”
Dejan Ban (arhiva), Foto: Arhiva “Vijesti”

Izvršni direktor Pomorskog saobraćaja i suvlasnik te kompanije, podgorički biznismen Dejan Ban napravio je incident prije par dana na aerodromu Tivat.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, on je svojim automobilom “mercedes” došao pred terminalnu zgradu aerodroma i zaustavio se na mjestu gdje je saobraćajnom signalizacijom izričitio zabranjeno zaustavljenje i zadržavanje vozila.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da mu je tada prišao jedan od uniformisanih policajaca koji je bio na dužnosti na aerodromu, da ga je opomenuo da tu ne smije parkirati vozilo i naloži mu da ga ukloni, na što je vidno revoltirani Ban najprije verbalno, a onda i fizički nasrnuo na policajca kojeg je, prema tvrdnjama svjedoka, i ošamario.

Kolege napadnutog policajca su biznismena zbog toga odmah uhapsili.

“Tačno je da se na Aerodrom Tivat desio događaj u kojem je građanin D.B. nasrnuo na policijskog službenika i zadao mu udarac, nakon što nije postupio po naređenju policjiskog službenika da ukloni vozilo sa mjesta na kojem nije dozvoljeno parkiranje. D.B. je lišen slobode i predat službenicima Odjeljenja bezbjednosti Tivat. Nakon konsultacija sa tužiocem protiv D.B. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, saopšteno je juče “Vijestima” iz PR službe Uprave policije.

Prema nezvaničnim saznanjima, dežurni tužilac u Osnovnom tužilaštvu Kotor, saslušao je Bana i ocijenio da nema potrebe za njegovim zadržavanjem u pritvoru, nakon čega je biznismena pustio da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Braća Dejan i Dušan Ban važe za osobe bliske lideru Demokratske partije socijalista i predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, sa kojim je jedan od njih i u kumovskim odnosima.

Pomorski saobraćaj, firma koja ima monopol na jedinoj trajektnoj liniji u državi, već 15 godina je u većinskom vlasništvu braće Ban.

Oni su 2004. godine, tada državnu firmu koja je bila u većinskom vlasništvu Fonda PIO i svojom zaradom dopunjavala hronično deficitarni crnogorski penzioni fond, po odluci Savjeta za privatizaciju, dobili bez javnog tendera, kupovinom državnih akcija na berzi.

Za to je firma Prohouse, u kojoj su braća Ban sarađivala sa Željkom Mihailovićem, državi platila 1,2 miliona eura, od čega samo 680.000 eura u kešu, a ostatak obveznicama stare devizne štednje koje su prethodno kupili po diskontovanim cijenama.

Bonus video: