Bilans nereda na Zlatici: Za devetoro zadržavanje do 72 sata

Tokom intervencije povrijeđena su tri policajca - Luka Sekulović, Boško Đikanović i Milisav Orović. Oštećeno je sedam službenih vozila
52003 pregleda 387 komentar(a)
Sinoć na Zlatici, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Sinoć na Zlatici, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 26.01.2020. 19:59h

Deset osoba uhapšeno je sinoć tokom nereda u podgoričkom naselju Zlatica.

Nakon saslušanja kod osnovnog državnog tužioca, za devet osoba određeno je zadržavanje do 72 sata, dok je jedan maloljetnik pušten da se brani sa slobode.

Zbog narušavanja javnog reda i mira u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica dovedeno je 13 osoba, a nakon prikupljenih obavještenja tri osobe su puštene. Uhapšeni su: Mina Minić (21), Radun Minić (22), Žarko Marković (47), Ivan Koković (18), Radule Živković (29), Mitar Žugić (29), Dražen Bulatović (18) i N.K. (17) zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, dok su Luka Tapušković (22) i Milivoje Brković (30) uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na otpor.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije saopšteno je da su nakon saslušanja N. V. (20) B.Ž. (20) i V.S. (20). pušteni kući.

Tokom intervencije povrijeđena su tri policajca - Luka Sekulović, Boško Đikanović i Milisav Orović. Oštećeno je sedam službenih vozila.

"U Klinički centar Crne Gore, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i CB Podgorica nijesu dolazili građani da prijave povrede tokom incidenta na Zlatici", saopštio je predsjednik Savjeta, Aleksandar Saša Zeković.

Iz Uprave policije rečeno je da je u toku preduzimanje mjera i radnji u cilju identifikacije drugih učesnika u ovom incidentu dok je određeni broj osoba poznat i za njima se traga.

U više incidentnih situacija sinoć na Zlatici policija je bacila suzavac, dok su ih okupljeni gađali vatrometom i kamenicama. Komunalna policija prekrečila je trobojku.

"Sinoć je u podgoričkom naslju Zlatica došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više grupa okupljenih građana a kojom prilikom su povrijeđena tri službenika Uprave policije a osam policijskih vozila je oštećeno. Zbog počinjenih krivičnih djela policijski službenici su lišili slobode 10 osoba", soapšteno je iz Uprave policije (UP).

Saopšteno je da su UP i komunalne službe Glavnog grada sinoć sprovodili zajedničku aktivnost na Zlatici u cilju saniranja javnih površina kada je došlo do okupljanja građana koji su ih u tome sprječavali i izazivali incidente.

"Policijski službenici su pokazali visok stepen tolerancije i pozivali više puta građane da omoguće nadležnim službama da sprovedu radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom na to da su građani i pored više upozorenja i naređenja odbili da se raziđu policija je shodno zakonu primjenila sredstva prinude. Okupljeni građani su kamenovali policiju više puta a kojom prilikom su tri službenika Uprave policije zadobila lake tjelesne povrede. U ovim incidentima građani su oštetili i osam vozila u vlasništvu Uprave policije. Komunalne službe su tokom noći vratile izgled javne površine u prethodno stanje. Uprava policije poziva građane da se prilikom javnih okupljanja uzdrže od izazivanja incidenata, nećemo dozvoliti narušavanje javnog reda i mira a svi izgrednici će biti procesuirani. Svi događaji ove vrste će biti snimani shodno zakonskim propisima a na napade na policijske službenike ćemo odgovoriti energično", rečeno je iz UP.

Bonus video: