Budva: Zbog prolaska na crveno u pijanom stanju, zatvor do 30 dana

Sudija budvanskog Suda za prekršaje Marko Đukanović uz ovakvu odluku je dvadesetjednogodišnjaka kaznio sa tri stotine eura
4212 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgoričanin R. N. (21) osuđen je na trideset dana, jer je u alkoholisanom stanju prošao kroz crveno, sat iza ponoći i to pored upozorenja službenika.

Sudija budvanskog Suda za prekršaje Marko Đukanović uz ovakvu odluku je dvadesetjednogodišnjaka kaznio sa tri stotine eura.

“U hitnom postupku, R. N. (1999) iz Podgorice kažnjen je jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od 30 dana i novčanom kaznom u iznosu od 300,00 eura. zbog tri počinjena prekršaja iz oblasti zakona o bezbjednosti saobrćaja na putevima i to: zbog nezaustavljanja na propisani znak policijskog službenika, prolazak na tri raskrsnice dok su na semaforima bila upaljenai crvena svijetla (u periodu kraćem od 10 minuta), te zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1,15 g/kg alkohola u organizmu", kazao je Đukanović Vijestima.

On je dodao da je R. N. istovremeno oduzeta vozačka dozvola sedam mjeseci, dodijeljeno šest kaznenih bodova, kao i plaćanje troškova postupka u iznosu od 30 eura.

"Svi navedeni prekršaji počinjeni su dana 19.02.2020 godine u vremenskom razmaku od 01.05 do 01,22 časova”, naveo je Đukanović.

Bonus video: