Čaka Ivanović: Policija me maltretira od kad su počeli protesti, u Nikšiću nas napali bez povoda

“Jedan od policajaca mi je opsovao majku, koju nemam, nakon čega počinje brutalno iživljavanje policajaca nada mnom, što se vidi na snimku. Počinju da me udaraju po glavi i leđima palicama, rukama i čizmama. Poslije toga sam dva puta gubio svijest, a izgubio sam i mnogo krvi"
16855 pregleda 63 komentar(a)
Aleksandar Čaka Ivanović, Foto: Facebook
Aleksandar Čaka Ivanović, Foto: Facebook

Prebijanje pendrecima, udaranje čizmama po glavi i tijelu, nehumano ponašanje policajaca koji su odbili da mu pruže pomoć iako je bio u besvjesnom stanju najupečatljivije su scene kojih se vođa „Varvara” Aleksandar Čaka Ivanović sjeća nakon policijske torture koju je doživio preksinoć u Nikšiću, po okončanju fudbalske utakmice između Sutjeske i Budućnosti, prenosi "Dan".

Ivanović tvrdi da su navijači nakon utakmice napadnuti bez povoda, a da je on brutalno prebijen kada je pokušao da smiri situaciju. On tvrdi da je na meti policije od kada su počeli protesti i da je svakodnevno maltretiranje kojem je izložen preksinoć prešlo u zlostavljanje.

“Već neko vrijeme, tačnije od kada su počeli protesti, policija me maltretira. Zaustavljaju me na ulici, pozivaju na informativne razgovore… Sve to je, mislim, bilo uvod za batine koje sam dobio u Nikšiću. Nikada nijesam bio neko ko kuka i žali se, ali ovo juče je bilo ravno srednjem vijeku”, kazao je Ivanović za „Dan”.

Kako dodaje, incident je počeo poslije utakmice, kada su fudbaleri Budućnosti i trener Branko Brnović došli da pozdrave navijače, što inače tradicionalno rade nakon svake utakmice.

“U tom momentu, nekoliko mlađih navijača je uskočilo na teren i počeli su da se grle s fudbalerima i trenerom. To uvijek radimo po okončanju utakmice. Iznenada, nekoliko pripadnika Intervente jedinice policije brutalno nasrće na te navijače. Kao jedan od vođa, uskačem da smirim situaciju, kao što sam to radio mnogo puta. Tada me neko od policajaca više puta udara po glavi palicom. Odmah sam počeo da krvarim od povreda na glavi i osjetio sam nemoć. Uprkos tome, policajci nastavljaju da me brutalno tuku, pa me izvode ispred stadiona. U autobus sam ušao sav krvav, a policajci tada počinju da udaraju palicama i suzavcem prskaju u autobus. Sve to se vidi na snimku koji je objavljen. Plašeći se da bi nekome moglo nešto da se dogodi, jer je među nama bilo i momaka od po 15-16 godina, iako krvav i polusvjestan, izašao sam da pričam sa nekim od komandira. Povišenim tonom sam kazao policajcima da među nama ima i djece, da ne rade to što rade jer smo ipak došli da gledamo fudbal, a ne da ugrožavamo bilo koga”, rekao je Ivanović.

Brutalno batinanje se, tvrdi, nastavilo kada je policajcima rekao da hoće da razgovara sa nekim ko bi ih zaštitio.

“Jedan od policajaca mi je opsovao majku, koju nemam, nakon čega počinje brutalno iživljavanje policajaca nada mnom, što se vidi na snimku. Počinju da me udaraju po glavi i leđima palicama, rukama i čizmama. Poslije toga sam dva puta gubio svijest, a izgubio sam i mnogo krvi. Niko od službenika nikšićke i podgoričke policije nije mi ponudio pomoć. Nastavili smo put prema Podgorici, ali se ne sjećam puta, već samo batina i sramote. U 21. vijeku ovakva Crna Gora!? Hvala što nas ovako ispunjavate”, kazao je vođa „varvara”.

Bonus video: