Cetinjaninu pritvor do 30 dana zbog otvaranja ugostiteljskog objekta

Iz Osnovnog državnog tužilaštva saopšteno da postoje okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni ukoliko bi se našao na slobodi ponovio krivično djelo
2954 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Osnovni sud u Cetinju po predlogu Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju odredio je pritvor B.V. iz Cetinja do 30 dana, zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Postoje okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni ukoliko bi se našao na slobodi ponovio krivično djelo", saopštio je državni tužilac i tužilac portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju, Duško Milanović.

B.V. je suprotno Naredbi Ministarstva zdravlja obavljao ugostiteljsku djelatnost u svom objektu.

Novim mjerama za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa predviđeno je zatvaranje ugostiteljskih objekata – kafića, kafana, kafeterija, restorana i barova, osim ugostiteljskih objekata koji dostavljaju hranu i omogućavaju preuzimanje hrane i obroka, uz zabranu boravka gostiju u samim objektima.

Takođe zabranjeno je pružanje ugostiteljsih usluga u hotelima, osim za prijavljene goste, kao i zatvaranje disko klubova/barova i noćnih klubova/barova.

Bonus video: