Ćorac: Mafijaške egzekucije u Budvi su prošlost

"Mislim da smo preventivnim radom, analitičkim praćenjem stanja kriminaliteta i prekršaja, uspjeli da građanima Budve stvorimo ambijent gdje mogu slobodno da rade, žive, da svoju djecu šalju u sve djelove grada, u noćne provode i da nemaju problema. Obezbijedili smo svim turistima koji dolaze u ovaj grad miran provod”
7741 pregleda 6 komentar(a)
Rezultate hvale i političari: Ćorac sa kolegam, Foto: Vuk Lajović
Rezultate hvale i političari: Ćorac sa kolegam, Foto: Vuk Lajović

Od grada koji je poslije Podgorice imao najvišu stopu kriminaliteta, prepoznatom po mafijaškim egzekucijama, Budva je za samo četiri godine, intenzivnim policijskim akcijama, postala jedna od najbezbjednijih opština u Crnoj Gori.

To je između ostalog pred budvanskim odbornicima rekao načelnik tamošnjeg centra bezbjednost Darko Ćorac.

U odnosu na 2015. godinu - kada je bilo registrovano 665 krivičnih djela, na kraju 2018. godine stopa kriminaliteta manja je za čak 107 odsto, tvrdi Ćorac.

"U posljednje četiri godine, nivo kriminaliteta doveden je na tu mjeru da smo poslije Pljevalja, koje imaju najnižu stopu kriminaliteta i Bijelog Polja, na trećem mjestu u Crnoj Gori. Moram naglasiti da smo 2015. godine, poslije Podgorice, imali najveću stopu kriminaliteta u Crnoj Gori. Imali smo nešto oko 665 krivičnih djela i oko 1.500 bezbjednosnih događaja koji su registrovani. Na kraju 2018. godine, broj krivičnih djela je bio 321, a praktično od 2015. imamo stalni pad stope kriminaliteta“, kazao je Ćorac.

Prema njegovim riječima, nije bilo najtežih krivičnih djela koja su se nekada dešavala u Budvi.

“Nema više egzekucija koje su se nekada dešavale. Mislim da smo preventivnim radom, analitičkim praćenjem stanja kriminaliteta i prekršaja, uspjeli da građanima Budve stvorimo ambijent gdje mogu slobodno da rade, žive, da svoju djecu šalju u sve djelove grada, u noćne provode i da nemaju problema. Obezbijedili smo svim turistima koji dolaze u ovaj grad miran provod, da nemaju nikakvih problema i da sve što se desi bude pravovremeno procesuirano”, naglasio je Ćorac.

Naglasio je da takve rezultate Centar bezbjednosti ne bi mogao da postigne da nije bilo dobre saradnje sa građanima i lokalnom upravom.

I predstavnici svih parlamentarnih političkih partija pohvalili su činjenicu da su policijske patrole konstantno na ulicama - kako u kontroli saobraćaja, tako i preventivno na najkritičnijim mjestima u gradu, poput Staroga grada...

Prema statistici Centra bezbjednosti, tokom prošle godine nije bilo ubistava u Budvi.

Registrovana su četiri ubistva u pokušaju i sva su rasvijetljena, tvrde iz policije.

Iz oblasti opšteg kriminaliteta registrovano je 267 krivičnih djela, od kojih su na zaduženju policije opšte nadležnosti bila 83, za kriminalističku policiju 184, iz oblasti privrednog kriminala 34, dok je iz oblasti droga bilo 20 krivičnih djela.

Od ukupnog broj krvičnih djela, po nepoznatom izvršiocu bila su registrovana 163, a procenat rasvjetljavanja bio je 67 odsto. Budvanska polciija je iz prethodnog perioda rasvijetlila četiri krivična djela.

Bonus video: