Da li je u Kumboru pronađena "školska bomba od betona"?

Podsjećamo da su u posljednih desetak godina u akvatorijumu oko Kumbora gdje je nekada bila Kasarna JNA “Orjenski bataljon” , dva puta uklanjana neeksplodirana ubojna srestava, koja su zaostala iz ratova vodjenih tokom 20.vijeka
3362 pregleda 0 komentar(a)
Kumbor, Foto: Siniša Luković
Kumbor, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 21.12.2018. 19:31h

Sa gradilišta Portonovi u Kumboru danas su stručnjaci Direktorata za vanredne situacije uklonili ‘’školsku bombu od betona’’ , saopšteno je iz Kompanije Azmont Investment koja u Kumboru gradi turistički kompleks visoke kategorije.

Riječ je o avio bombi koja nema eksplozivno punjenje, već je napravljena od betona u obliku i težini identičnim pravim bombama.

“Sumnjam da je riječ o školskoj bombi od betona, jer Kumbor nikada niko nije bombardovao vježbovnim (cementnim) avionskim bombama, ali sa pravima itekako jesu Italijani i Englezi u Prvom, te Italijani u Drugom svjetskom ratu”, kaže jedan naš poznati stručnjak.

Podsjećamo da su u posljednih desetak godina u akvatorijumu oko Kumbora gdje je nekada bila Kasarna JNA “Orjenski bataljon” , dva puta uklanjana neeksplodirana ubojna srestava, koja su zaostala iz ratova vodjenih tokom 20.vijeka.

Prvi put je to uradio Regionalni centar za obuku ronilaca za opodvodno deminiranje, pružanje pomoći, spašavanje i kontrolu na moru (RCUD) iz Bijele, a nekoliko godina kasnije stručnjaci RPS Explosives Engineering Services iz Velike Britanije, koje je angažovalafirma Azmont Investments zajedno sa našim vojnim stručnjacima.

Bonus video: