Da li se Mijatović ogriješio o pravila službe: Nastaviće raspravu kad pribave dokaze

Incident, zbog kog se traži utvrđivanje disciplinske odgovornosti Mijatovića, dogodio se u Tržnom centru Delta 3. decembra
2612 pregleda 0 komentar(a)
Mijatović dolazi u tužilaštvo, u pratnji advokata Mićovića, Foto: Savo Prelević
Mijatović dolazi u tužilaštvo, u pratnji advokata Mićovića, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2020. 14:13h

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) još nije završen disciplinski postupak kojim treba da se utvrdili da li se o pravila službe ogriješio Mladen Mijatović, akter incidenta sa novinarom “Dana” Vladimirom Otašević.

Rasprava je odgođena za 17. mart, nakon što je punomoćnik službenika Direktorata za vanredne situacije tražio pribavljanje određenih dokaza, pojasnili su iz resora Mevludina Nuhodžića.

“Disciplinski postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti državnog službenika Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mladena Mijatovića je u toku, a posljednja rasprava u istom je održana 18. 02. 2020. godine... i na toj raspravi je pristupio državni službenik, kao i njegov punomoćnik koji je zatražio pribavljanje određenih dokaza. Ovlašćeno službeno lice je cijenilo zahtjev punomoćnika državnog službenika za pribavljanje istih, te je prihvaćen zahtjev i rasprava u ovom disciplinskom predmetu odložena je za dan 17. 03. 2020. godine”, odgovoreno je “Vijestima” iz Službe za odnose sa javnošću MUP-a.

Incident, zbog kog se traži utvrđivanje disciplinske odgovornosti Mijatovića, dogodio se u Tržnom centru Delta 3. decembra.

Novinar "Dana" te večeri policiji je prijavio da je fotografisao biznismena Zorana Bećirovića dok u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića obilazi radnje u tom šoping molu i da mu je tada agresivno prišao muškarac koji obezbjeđuje biznismena.

Rekao im je i da je tada na njega nasrnuo Mijatović, za kojeg je tvrdio da je Bećirovićev tjelohranitelj, ali i da mu nije pomoglo ni to što se predstavio kao novinar.

Otašević je tvrdio da ni tužilac Šoškić nije reagovao.

Mijatović je prvobitno u podgoričkom tužilaštvu saslušan u svojstvu osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti novinara...

Potom je odbačena krivična prijava protiv Mijatovića, ali su iz ODT podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv njega.

Bonus video: