Ulama i Mijović oslobođeni optužbe za ubistvo Medina

Od optužbe je oslobođen i Bogdan Milić, koji je optužen da je pomogao učiniocima ubustva nakon izvršenog djela
31898 pregleda 44 komentar(a)
Privođenje Ulame (arhiva), Foto: Luka Zeković
Privođenje Ulame (arhiva), Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.03.2019. 07:27h

Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni su od optužbe da su na podmukao način ubili Nemanju Medina iz Petrovca, 8. jula 2016. godine.

Od optužbe je oslobođen i Bogdan Milić, koji je optužen da je pomogao učiniocima ubustva nakon izvršenog djela.

Ulama je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja, odnosno pištolja “glok”, dok je Milić osuđen na osam mjeseci zatvora zbog istog krivičnog djela, jer je neovlašćeno držao puške “Baikal” IŽ.

Prvostepenu presudu je danas u Višem sudu u Podgorici izreklo krivično vijeće kojim predsjedava sudija Vesna Moštrokol.

Sud je, nakon objave presude, donio rješenje kojim je ukinut pritvor okrivljenima Ulami I Mijoviću.

Advokatica Andrijana Razić, punomoćnik oštećene porodice, je kazala novinarima da će se porodica žaliti na ovakvu odluku suda.

Sudija je u obrazloženju presude navela da nijesu dokazani navodi optužnice kojom je predstavljeno da su Ulama i Mijović na podmukao način ubili Medina.

Prema navodima optužnice, Vladimir Ulama i Darko Mijović su na podmukao način i sa umišljajem ubili Medina. Navodi se da su njih dvojica 8. jula 2016. godine ostvarili više intenzivnih telefonskih komunikacija sa oštećenim - najprije Mijović, a potom i Ulama. Zatim su namamili Medina da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja.

Ulama i Mijović su optuženi da su Medina 8. jula 2016. povrijedili, zatim strpali u gepek njegovog "reno-megana", odvezli na nepoznato mjesto, ubili ga, na za sada nepoznat način i sakrili njegovo tijelo.

Osumnjičeni su da su potom i zapalili njegov “megan” pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića. Bogdan Milić je optužen da je pomogao učiniocima nakon izvršenog djela.

Bonus video: