Dvojici Bjelopoljaca pritvor, treći pušten na slobodu

Vijeće Osnovnog suda u Bijelom Polju danas je u pritvor poslalo Ćinćura i Ćetkovića, zbog sumnje da bi mogli ponoviti krivično djelo
8687 pregleda 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 26.05.2020. 19:32h

Iz pritvora je sinoć pušten Ivan Bugarin (20), osumnjičen da je sa prijateljima Bogdanom Ćinćurom (20) i Rastkom Ćetkovićem (22) u noći između petka i subote polomio i bacio 13 državnih zastava koje su bile istaknute na stubovima gradske rasvijete na bjelopoljskom Trgu slobode.

Vijeće Osnovnog suda u Bijelom Polju danas je u pritvor poslalo Ćinćura i Ćetkovića, zbog sumnje da bi mogli ponoviti krivično djelo.

Ćinćur je u policiji i pred tužiteljkom Jelenom Vučetić priznao da su on i Ćetković skinuli nekoliko zastava, ali da su to učinili jer subili pijani.

Međutim, tvrdi da zastave nijesu bacali u kontejner, već ostavili pored stubova sa kojih su skinute.

"Ja sam Crnogorac, imam crnogorsko porijeklo i državljanstvo. Poštujem državu i zastavu Crne Gore. Jednu zastavu držim istaknutu u svojoj sobi i za sve što se desilo krivim alkohol, jer do ovoga ne bi došlo da isti nisam konzumirao", kazao je on.

Ćetković je rekao da jeste skakao u vis, ali da nije ni dohvatio nijednu zastavu.

"Ja i moji drugovi nijesmo imali namjeru da skrnavimo državne simbole Crne Gore, ovo je naša država, a ovo dohvatanje zastave je za mene i moje drugove bio više izazov. Žao mi je što je došlo do nastale situacije i što sam uopšte pokušavao da dohvatim platno postavljenih zastava", kazao je on.

Bugarin je u policiji, a potom i pred tužiteljkom Jelenom Vučetić, tvrdio da nije "skakao da dohvati ili ukloni bilo koju od postavljjenih zastava" niti je i jednu skinuo niti dotakao:

"Niti sam na bilo koji način narušio ugled Crne Gore i državne zastave", kazao je on.

Ispričao je i da su te noći on i Ćinćur konzumirali alkohol, a da im se sat i po poslije ponoći pridružio Ćetković i da su skupa pili do tri ili 3.30 sati, a potom prošetali gradom da sačekaju taksi i odu kući. Sva trojica su potvrdili da su bili pijani te noći.

Bonus video: