Ivanović uhapšen zbog dva pištolja

Ivanović je saslušan u Višem državnom tužilaštvu, koje je donijelo rješenje da ga do 72 sata zadrži u policijskim prostorijama
16057 pregleda 4 komentar(a)
Lokal "Korkovado", Foto: Vuk Lajović
Lokal "Korkovado", Foto: Vuk Lajović

Budvanin Đuro Ivanović uhapšen je sinoć, pola sata prije ponoći, dok je sjedio na terasi svog lokala "Korkovado".

Prema saznanjima "Vijesti", nalog za njegovo hapšenje izdat je nakon što su tužilaštvu stigli rezultati vještačenja dva pištolja pronađena 10. avgusta u tom lokalu.

Ivanović je saslušan u Višem državnom tužilaštvu, koje je donijelo rješenje da ga do 72 sata zadrži u policijskim prostorijama.

U tom roku Ivanoivć će biti priveden sudiji za istrugu Osnovnog suda u Kotoru Špiru Pavićeviću.

Budvanin je osumnjičen za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U Višem državnom tužilaštvu saslušan je zbog pravilnika kojim je svim tužiocima naloženo da nakon hapšenja osoba označenih kao bezbjednosno interesantne preuzimaju postupanje.

Nakon njihove odluke, predmet se vraća u nadležnost suda koji je stvarno i mjesno nadležan zbog čega će Ivanović biti priveden i saslušan u Osnovnom sudu u Kotoru.

Pištolje pronađene u vitrini na terasi Ivanovićevog lokala, oduzeli su inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije 10. avgusta.

Pištolji su tada poslati na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Istražitelji su navodno na "bereti" kalibra 7,65, uklonjenog serijskog broja i "magnumu 357", takođe skinutog serijskog broja pronašli Ivanovićeve otiske.

Na istoj terasi samo par sati kasnije dogodila se pucnjava, kada je maskirani napadač sasuo kišu metaka u Budvane Dragana Markovića i Gorana Slovinića.

Bonus video: