Još jedan Cetinjanin uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Bogdana Milića - Vijesti.me
POLICIJA TRAGA ZA JOŠ DVIJE OSOBE

Još jedan Cetinjanin uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Bogdana Milića

Cetinjani su identifikovani "kao članovi kriminalne organizacije" koja je, kako se sumnja, na organizovan način izvršila ubistvo Bogdana Milića 11. juna

Uviđaj nakon ubistva Milića
Uviđaj nakon ubistva Milića (Foto: Filip Roganović)

Cetinjanin Danilo Vujović (30) uhapšen je zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanju još tri osobe na Cetinju.

Krivične prijave su podnijete i protiv Cetinjana Mitar Marković (25) i Petar Laličić (21), koji su, kako je saopšteno iz Uprave policije, u bjekstvu i za njima se traga.

"Preduzimajući intenzivne mjere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja događaja od 11. juna 2019. godine u kojem je lišen života B.M. dok su tri lica zadobila povrede, policija je danas i juče izvršila pretrese na teritorijama Cetinja i Budve, kojom prilikom je pronađeno sedam komada vatrenog oružja i skoro 1000 komada municije. Policija je pretresima lokacija koje koriste P.L, J.M, B.M, Lj.P. i D.V. na teritoriji Cetinja pronašla i oduzela: pištolj CZ cal 7,65 mm, devet komada municije cal 7,65 mm i dva okvira. Na području Budve policija je pretrese izvršila na 27 lokacija koje koriste D.V. i N.B. i tom prilikom je pronašla i oduzela: revolver „Viper” cal 9mm, pištolj „Pietro Beretta”, pištolj „22 Magnum“, pištolj „Crvena zastava” cal 7,65 mm, pištolj, lovačku pušku – kratež i 974 komada municije raznih kalibara i vrsta", saopšteno je iz policije.  

Dodaje se da su Vujović, Marković i Laličić identifikovani "kao članovi kriminalne organizacije" koja je, kako se sumnja, na organizovan način izvršila ubistvo B.M. na Cetinju.  

"D.V. je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv M.M. je tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv P.L. podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. M.M. i P.L. se nalaze u bjekstvu i policija intenzivno radi na njihovom lociranju i lišenju slobode".  

Cetinjani Mošo Paović, Lazar Nedović i Žarko Pejaković, ranije su uhapšeni zbog sumnje da su planirali, pripremili i izvršili ubistvo Milića, u saučesništvu sa još najmanje dva lica.

"U rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo na štetu B.M. učestvovali su službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Centra bezbjednosti Podgorica, Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Sektora kriminalističke policije, Sektora specijalnih jedinica – Protivterorističke jedinice policije i Centra bezbjednosti Budva", saopšteno je iz policije.


Vidi sve komentare