Još jedan Cetinjanin uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Bogdana Milića

Cetinjani su identifikovani "kao članovi kriminalne organizacije" koja je, kako se sumnja, na organizovan način izvršila ubistvo Bogdana Milića 11. juna
29550 pregleda 3 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva Milića, Foto: Filip Roganović
Uviđaj nakon ubistva Milića, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.07.2019. 15:11h

Cetinjanin Danilo Vujović (30) uhapšen je zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanju još tri osobe na Cetinju.

Krivične prijave su podnijete i protiv Cetinjana Mitar Marković (25) i Petar Laličić (21), koji su, kako je saopšteno iz Uprave policije, u bjekstvu i za njima se traga.

"Preduzimajući intenzivne mjere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja događaja od 11. juna 2019. godine u kojem je lišen života B.M. dok su tri lica zadobila povrede, policija je danas i juče izvršila pretrese na teritorijama Cetinja i Budve, kojom prilikom je pronađeno sedam komada vatrenog oružja i skoro 1000 komada municije. Policija je pretresima lokacija koje koriste P.L, J.M, B.M, Lj.P. i D.V. na teritoriji Cetinja pronašla i oduzela: pištolj CZ cal 7,65 mm, devet komada municije cal 7,65 mm i dva okvira. Na području Budve policija je pretrese izvršila na 27 lokacija koje koriste D.V. i N.B. i tom prilikom je pronašla i oduzela: revolver „Viper” cal 9mm, pištolj „Pietro Beretta”, pištolj „22 Magnum“, pištolj „Crvena zastava” cal 7,65 mm, pištolj, lovačku pušku – kratež i 974 komada municije raznih kalibara i vrsta", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da su Vujović, Marković i Laličić identifikovani "kao članovi kriminalne organizacije" koja je, kako se sumnja, na organizovan način izvršila ubistvo B.M. na Cetinju.

"D.V. je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv M.M. je tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv P.L. podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. M.M. i P.L. se nalaze u bjekstvu i policija intenzivno radi na njihovom lociranju i lišenju slobode".

Cetinjani Mošo Paović, Lazar Nedović i Žarko Pejaković, ranije su uhapšeni zbog sumnje da su planirali, pripremili i izvršili ubistvo Milića, u saučesništvu sa još najmanje dva lica.

"U rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo na štetu B.M. učestvovali su službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Centra bezbjednosti Podgorica, Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Sektora kriminalističke policije, Sektora specijalnih jedinica – Protivterorističke jedinice policije i Centra bezbjednosti Budva", saopšteno je iz policije.

Bonus video: