Još traje istraga o navodnom pokušaju ubistva na Adi Bojani

“Saslušavamo razna lica, to je u pretpostavkama i još manje od sumnje, ali sve u nadi ne bi li nešto konkretnije isplivalo, jer zvaničnih dokaza još nemamo”, kazao je “Vijestima” sagovornik blizak istrazi
11352 pregleda 0 komentar(a)
Zapaljeno vozilo u Ulcinju, Foto: Suzana Ganić
Zapaljeno vozilo u Ulcinju, Foto: Suzana Ganić

Policija saslušava osobe za koja petpostavlja da imaju veze ili saznanja oko navodnog pokušaja ubistva na Adi Bojani - 2. avgusta prošle godine, u nastavku istrage koja ni nakon vještačenja izuzetih snimaka nije rezultirala pomakom.

“Saslušavamo razna lica, to je u pretpostavkama i još manje od sumnje, ali sve u nadi ne bi li nešto konkretnije isplivalo, jer zvaničnih dokaza još nemamo”, kazao je “Vijestima” sagovornik blizak istrazi.

Iz oružja koje je policija pronašla u ostavljenom i zapaljenom “reno meganu” ulcinjskih tablica na jednom putu na Adi Bojani, kako je “Vijestima” tada nezvanično potvrdilo više izvora, tog 2. avgusta pucano je na jednog člana kriminalne organizacije Alana Kožara, čiji je identitet poznat redakciji.

Istražitelji, ipak, još nemaju dokaze da je tog dana neko pucao a rezultate nijesu dala ni vještačenja izuzetih snimaka sa video kamera, u koja su polagane nade za moguće pomake.

To je takođe “Vijestima” potvrdio sagovornik iz istrage.

“Na tim snimcima nema zabilježenih nikakvih sumnjivih lica niti kretanja”, kazao je on.

Dodao je da je zbog toga, ali i činjenice da nije pronađeno zrno, sve aktuelnija pretpostavka da je moguće da je automobil na Adu Bojanu dovezen i zapaljen zbog nekog drugog djela koje nema veze sa Ulcinjem.

Ranija vještačenja DNK, PEH i balistike bila su onemogućena zbog totalnog uništenja materijala u vatri.

Istragu je dodatno otežala i činjenica da tog dana, ljudi koji su bili u okolnim kućicama na obalama rijeke, nijesu saopštili nikakve informacije interesantne istražiteljima.

Prema saznanjima “Vijesti”, nepoznati napadač došao je tada do parkiranog automobila sa suprotne strane ostrva, u kojem ga je čekalo pripremljeno oružje sa snajperom.

Ta osoba potom je ispalila hitac iz automatskog oružja sa snajperom, ali je promašila metu koja se u tom trenutku nalazila ispred jedne od kućica na Bojani koju navodno koristi Kožar.

Izvor “Vijesti” blizak istrazi, ispričao je tada da napadač drugi put nije pucao već je oružje ubacio u parkirani “reno megan” i sve skupa zapalio.

Drugi izvor “Vijesti” kazao je da je automobil ukraden u Srbiji, a da su ulcinjske registarske oznake koje su bile na njemu - takođe otuđene.

Uprava policije ranije je najavila “da će naređenim vještačenjima pokušati da se utvrdi da li je oružje koje je pronađeno u zapaljenom vozilu korišćeno prilikom vršenja nekog krivičnog djela u ranijem periodu ili je bilo planirano da bude korišćeno u izvršenju krivičnog djela”.

Bonus video: