Knežević i Mandić ne smiju da napuste Podgoricu dok im Mugoša ne dozvoli

Sutkinja je povjerila podgoričkoj policiji da provjerava izvršenje izrečene mjere i naložila im da je obavijeste ukoliko osumnjičeni za terorizam u pokušaju napuste Podgoricu
16242 pregleda 48 komentar(a)
Milan Knežević i Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević i Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović

Optuženi lideri Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević i Andriji Mandić neće smjeti da napuštaju Podgoricu, dok im to ne dozvoli sutkinja Suzana Mugoša.

To piše u rješenju koje je Vijeće Višeg suda donijelo 28. januara a kojim je Kneževiću i Mandiću izrečena mjera nadzora zabrane napuštanja boravišta.

"Ukoliko optuženi prekrše izrečenu mjeru nadzora, protiv njih se može odrediti pritvor. Izrečena mjera nadzora će trajati dok za to bude postojala potreba, a najkasnije do pravosnažnog okončanja postupka", piše u rješenju.

Sutkinja je povjerila podgoričkoj policiji da provjerava izvršenje izrečene mjere i naložila im da je obavijeste ukoliko osumnjičeni za terorizam u pokušaju napuste Podgoricu.

U obrazloženju rješenja, Mugoša je napisala da je sud imao u vidu da su optuženi poslanici i da imaju potrebu za čestim službenim putovanjima po Crnoj Gori i van nje ali da je našao da ta okolnost nije od uticaja na drugačije odlučivanje.

"Ovo iz razloga što posao i obaveze vezane za posao bilo kog optuženog, pa i optuženog Mandić Andrije i Knežević Milana ne mogu imati preležni interes od potrebe nesmetanog vođenja krivičnog postupka koji je načinom na koji se ovi optuženi ophode prema dosadašnjoj mjeri oduzimanje putnih isprava - pasoš u određenoj mjeri ugrožena odnosno u toj mjeri da više ne ostvaruje svoju svrhu u cjelosti, potrebno je izreći i dodatno mjeru napuštanja boravšta - glavnog grada Podgorice" piše u rješenju.

Bonus video: