Kotor: Nakon potjere uhapšene dvije osobe, pronađeno oružje, municija, novac...

Iz policije je saopšteno da je G.V. (41) iz Podgorice u Crnu Goru ušao ilegalno te da je za njim raspisana interpolova potjernica zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, te krivično djelo teška tjelesna povreda, zbog kojih se potraživao za izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od pet godina
24469 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Kotorska policija je nakon potjere uhapsila I.T. (34) iz Pljevalja i G.V. (41) iz Podgorice, a tužilac im je nakon saslušanja odredio pritvor do 72 sata.

Kako je saopšteno iz Uprave policije I.T. se tereti za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

G.V. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Osumnjičeni na motociklu marke “Honde”, nakon što se nijesu zaustavili na znak saobraćajne policije, su se dali u bjekstvo nakon čega je policija organizovala potjeru i ubrzo uhapsila ove osobe. Kod njih je pronađen pištolj marke "Glock", kalibra 9 mm sa pet metaka u okviru, te jednim metkom u cijevi. Takođe, policija je ovom prilikom kod I.T. pronašla dva kriptovana sredstva komunikacije, veću svotu novca, kao i druge predmete", saopšteno je iz Uprave policije.

Navode da je kod G.V. pronađen pištolj marke "Valter" kalibra 9mm sa 13 metaka u okviru, kao i dva kriptovana sredtva komunikacije, veća svota novca i drugi predmeti.

"Takođe, policija je prilikom kontrole motocikla bez registarske oznake utvrdila da je sa istog uklonjen identifikacioni broj šasije, koji je takođe u cijelosti premazan masnom supstancom nalik na ulje. Ova kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je predmetni motocikl bio pripremljen za izvršenje krivičnog djela, te za uništavanje predmeta i tragova povezanih sa istim".

Poliicja je utvrdila i da je G.V. u Crnu Goru ušao ilegalno te da je za njim raspisana interpolova potjernica po odluci Osnovnog suda u Danilovgradu zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, te i krivično djelo teška tjelesna povreda, zbog kojih se potraživao za izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od pet godina.

"Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor u saradnji sa službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije preduzimaju dalje neophodne mjere i radnje u izviđajnom postupku", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: