Krstović mora odmah da napusti bolnicu i Njemačku

Njemački mediji objavili su da je naredba za protjerivanje crnogorskog državljanina postala nužna, jer Krstovićev boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru predstavlja prijetnju javnoj bezbjednosti
36458 pregleda 41 komentar(a)
Njemačka javnost danima oštro osuđivala što Krstovića policija danonoćno čuva, Foto: Shutterstock
Njemačka javnost danima oštro osuđivala što Krstovića policija danonoćno čuva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.02.2020. 12:37h

Ranjeni Igor Krstović mora odmah da napusti bolnicu u Hanoveru, ali i Njemačku.

Njemački mediji objavili su da je naredba za protjerivanje crnogorskog državljanina postala nužna, jer Krstovićev boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru predstavlja prijetnju javnoj bezbjednosti.

Takva odluka donijeta je na zahtjev Grada Hanovera, a u uskoj koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Donje Saksonije. Tamošnje Imigraciono Krstoviću je uručilo naredbu - da je dužan odmah napustiti njihovu teritoriju.

"Ako dobrovoljno ne ispuni zahtjev, biće deportovan".

Prije odluke da deportuju Krstovića, teško ranjenog krajem januara u Zeti, njemačka javnost danima je oštro osuđivala što ga tamošnja policija danonoćno čuva. Reagovali su čak i pojedini političari, tražeći da Krstović snosi troškove, a ne da teret za njegovu bezbjednost padne na njemačke poreske obveznike. Policija je, međutim, tvrdila da je takav stepen obezbjeđenja neophodan.

Krstović je na liječenje u Hanover transportovan 7. februara.

Nejasno je, međutim, šta će uraditi Krstović i njegov advokat u Njemačkoj - da li će tražiti da ostane u bolnici zbog liječenja, žaliti se na odluku...

Bonus video: