Makedonci završili u zatvoru zbog krađa na budvanskim plažama

Reka i Tasev otkriveni su nakon što su turistima na Slovenskoj plaži ukrali torbe, koje su ovi ostavili ispod suncobrana dok su se kupali u moru
10345 pregleda 3 komentar(a)
Detalj sa Slovenske plaže (ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Detalj sa Slovenske plaže (ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Budvanska policija uhapsila je Šaipa Reku (58) i Tonija Taseva (52) iz Skoplja, koje sumnjiče da su u protekle dvije sedmice izvršili šest krađa na budvanskim plažama.

Reka i Tasev otkriveni su nakon što su turistima na Slovenskoj plaži ukrali torbe, koje su ovi ostavili ispod suncobrana dok su se kupali u moru.

Njih je opazio inspektor u civilu, koji je po službenoj dužnosti bio na plaži.

“Budvanska policija, kako bi spriječila krađe na plažama, odredila je određeni broj inspektora koji svakodnevno u civilu na plažama kontrolišu. Upravo toga dana jedan od policijskih službenika našao se na licu mjesta kada su dva državljana Sjeverne Makedonije izvršila krađu. Pratio ih je do automobila koji su parkirali nedaleko od plaže, gdje su im stavljene lisice i privedeni su u stanicu policije”, rečeno je “Vijestima”.

Ti Makedonci, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, prije 15 dana stigli su automobilom na Crnogorsko primorje i iznajmili apartman u Baru.

“Automobilom su svakoga dana dolazili u Budvu i obično birali najposjećenije plaže, koristeći gužvu da neprimjetno kradu. Nažalost, i mala nesmotrenost gostiju bila je dovoljna da Makedonci odnesu stvari turistima. Obično su krali torbe sa ličnim stvarima, novčanike, novac nakit, bankovne kartice, pa čak i garderobu”, ispričao je “Vijestima” izvor blizak istrazi.

Reka i Tasev privedeni su u stanicu policije.

Nakon ispitivanja, priznali su da su počinili šest krađa, nakon čega im je kotorski tužilac odredio zadržavanje do 72 časa.

Makedonci su juče uz krivičnu prijavu privedeni sudiji za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiru Pavićeviću.

Pavićević je potvrdio “Vijestima” da je juče, u prisustvu izabranih branioca, saslušao okrivljene i prihvatio predlog tužilaštva da im odredi pritvor do 30 dana.

Oni su juče upućeni u spuški Istražni zatvor.

Bonus video: