Uhapšeni Milačić, Dajković i članovi Prave

"Milačić je zbog saniranja nanijetih povreda iz Uprave policije vozilom Hitne pomoći upućen u Urgentni centar", saopšteno je iz Prave Crne Gore
84434 pregleda 239 komentar(a)
Policija hapsi Milačića, Foto: Zoran Đurić
Policija hapsi Milačića, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.09.2019. 14:44h

Policija je oko 11:20 sati u centru Podgorice uhapsila predsjednika Prave Crne Gore, Marka Milačića, generalnog sekretara Prave, Vladislava Dajkovića, kao i članove te partije, Dijanu Drobnjak i Dragoja Vlahovića.

Oko 11 sati došlo je do incidenta kada je, kako tvrdi Milačić, policija "nepropisno i nezakonito" zaustavila vozilo Prave sa rekvizitima, nakon što su pokušali da održe pres konferenciju ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva.

Milačiću je policija stavila lisice na ruke nakon što se popeo na krov automobila i održao govor koji je trebalo da održi ispred zgrade tužilaštva. Iz Uprave policije je saopšteno da je spriječio službenike Komunalne inspekcije vršenju službene radnje.

"U nezakonitoj i nasilnoj akciji policije Predsjedniku Prave Crne Gore Marku Milačiću nanijete su tjelesne povrede u vidu frakture palca lijeve šake, hematoma i ogrebotina u predjelu ruku i leđa", saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Milačić je, kako su kazali, zbog saniranja nanijetih povreda iz Uprave policije vozilom Hitne pomoći upućen u Urgentni centar, gdje se trenutno nalazi.

"Prava Crna Gora najstrože osuđuje sraman teror i hapšenje Predsjednika Marka Milačića i drugih članova Prave Crne Gore. Marko Milačić će se u ubrzo obratiti javnosti", saopšteno je iz Prave.

UP: Uhapšeni zbog narušavanja javnog reda i mira

Iz Uprave policije je saopšteno da je pet osoba uhapšeno zbog narušavanja javnog reda i mira.

"Službenici Uprave policije su danas u ulici Novaka Miloševa radi kontrole zaustavili vozilo kojim je upravljao R.J. a kojom prilikom je lice odbilo da se izvrši kontrola stvari koje je prevozilo u vozilu. Prilikom pomenute kontrole na lice mjesta je došao M.M. koji je protestvovao zbog kontrole policijskih službenika i nije dozvolio da se vozilo pomjeri sa kolovoza. R.J. je doveden u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica", saopšteno je iz policije.

Službenici Komunalne inspekcije su, kako se navodi, spriječeni u vršenju službene radnje.

"Policijski službenici su pozvali Komunalnu inspekcija u cilju dislociranja vozila sa kolovoza sa specijalnim motornim vozilom „pauk”. U vršenju službene radnje službenike Komunalne inspekcije M.M. je spriječio na način što se popeo na krov motornog vozila. Policijski službenici su mu izdali upozorenje pa zatim naređenje da siđe sa vozila i omogući Komunalnoj inspekciji da izvrši službenu radnju što je on odbio. S obzirom da je pružao aktivan koji je trajao određeno vrijeme M.M. je uz primjenu sredstava prinude doveden u službene prostorije", navode iz policije.

U službene prostorije policije su, dodaju, dovedene još tri osobe.

"Osim toga, zbog sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službenih radnji i zbog upućivanja uvrjedljivih riječi, sa lica mjesta su u službene prostorije dovedeni V.D, T.D. i D.V," dodaje se u saopštenju.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac.

"Svi građani, bilo da se radi o javnim ličnostima ili ne, su dužni da poštuju zakon i da omoguće nadležnim službama nesmetano obavljanje poslova iz svoje nadležnosti. Policija će bez izuzetka sankcionisati svakog pojedinca zbog nepoštovanja propisa, nepostupanja po naredbama, drskog ponašanja, vrijeđanja ili bilo kojeg drugog vida nezakonitog ponašanja na javnom mjestu", zaključuje se u saopštenju policije.

Galerija

Bonus video: