Milošević, Đurđić, Kalamperović i Knežević ostaju u pritvoru

Miloševiću, Đurđiću, Kalamperoviću i Kneževiću je 24. januara određen pritvor do 30 dana zbog postojanja osnovne sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca, utaja poreza i ucjene
9990 pregleda 15 komentar(a)
Velibor Milošević izlazi iz policijske "marice", Foto: Zoran Đurić
Velibor Milošević izlazi iz policijske "marice", Foto: Zoran Đurić

Apelacioni sud odbio je danas, kao neosnovane, žalbe koje su podnijeli branioci Velibora Miloševića, Đorđa Đurđića, Elvira Kalamperovića i Miodraga Kneževića uhapšenih u vezi sa aferom "Atlas".

"Žalbama se neosnovano ukazuje na pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje, imajući u vidu da je prvostepeni sud pravilno utvrdio sve odlučne činjenice, koje je cijenio zasebno i u međusobnoj povezanosti, te izveo pravilan zaključak da treba odrediti pritvor u odnosu na okrivljene V.M., Đ.Đ., E.K. i M.K., pa je pravilno postupio kada je istim odredio pritvor po pritvorskom osnovu", navodi se, između ostalog, u rješenju Apelacionog suda.

Miloševiću, Đurđiću, Kalamperoviću i Kneževiću je 24. januara određen pritvor do 30 dana zbog postojanja osnovne sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca, utaja poreza i ucjene.

Oni su prvobitno uhapšeni po nalogu Specijalnog tužilaštva, zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije, za čijeg šefa se označava Duško Knežević.

U pretresu Miloševićevog stana je izuzeta dokumentacija.

Duško Knežević tvrdi da mu je Milošević sugerisao da podmiti kontrolore koji su provjeravali zakonitost poslovanja njegove banke.

Knežević je dostavio i snimak razgovora i tvrdi da je Miloševiću dao 100 hiljada eura.

Viceguverner CBCG reketirao Kneževića? >>>

Komentarišući optužbe da je reketirao Kneževića, Milošević je rekao da su neistiniti. U međuvremenu se oglasila CBCG koja je saopštila da razmotriti dalji status Miloševića.

Bonus video: