Miloševiću pritvor od 30 dana: Viši sud preinačio odluku Bašovića

Milošević je u utorak pušten iz spuškog zatvora - nakon što je odležao kaznu zbog ilegalnog nošenja oružja, ali je odmah uhapšen na kapiji Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, zbog istrage o ubistvu Đuričkovića na Cetinju
4781 pregleda 1 komentar(a)
Miloševića juče uvode u tužilaštvo, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Miloševića juče uvode u tužilaštvo, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Mariju Miloševiću određen je pritvor, nakon što je vanraspravno vijeće podgoričkog Višeg suda preinačilo odluku sudije za istragu Miroslava Bašovića.

Bašović je dan ranije odbio predlog višeg državnog tužioca Željka Tomkovića - da se iza rešetaka pošalje osumnjičeni za učešće u ubistvu Radomira Đuričkovića, 16. novembra 2016. godine.

Tog Podgoričanina, međutim, policija je istoga dana uhapsila zbog sumnje da je počinio drugo krivično djelo - ubistvo Miodraga Kruščića, 21. maja 2018. godine.

Milošević je u utorak pušten iz spuškog zatvora - nakon što je odležao kaznu zbog ilegalnog nošenja oružja, ali je odmah uhapšen na kapiji Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, zbog istrage o ubistvu Đuričkovića na Cetinju.

Za ubistvo navodnog člana škaljarskog kriminalnog klana osumnjičeni su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, koji se nalaze u kosovskom zatvoru.

Tamo je i Milošević bio pritvoren, a Crnoj Gori izručen je 5. novembra 2019. godine. Optužnica u tom predmetu, međutim, vraćena je doradu i još nije potvrđena, iako je od ubistva proteklo tri i po godine.

Iz Višeg tužilaštva prekjuče su “Vijestima” odgovorili da još traje istraga o ubistvu Kruščića i ranjavanju novinarke Olivere Lakić.

Saopštili su da se istraga vodi protiv više osoba.

Istražitelji ga sumnjiče da je direktni izvršilac ubistva Kruščića i da je taj zločin počinio kao član kriminalne organizacije Filipa Bešovića, koja je odgovorna i za ranjavanje novinarke Lakić.

Bonus video: