Nedžib Delić ubijen u Pljevljima: Ubica izvršio samoubistvo?

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije "Vijestima" su pola sata prije ponoći saopštili da nemaju informacije o ubistvu i samoubistvu u Pljevljima, iako se to dogodilo gotovo dva sata ranije
66325 pregleda 23 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 13.02.2020. 11:30h

Poznati pljevaljski pjevač narodnih pjesama Nedžib Nečko Delić ubijen je večeras oko 22 sata, u svojoj kući u Boljaničkoj ulici u naselju Jalija u Pljevljima.

Nedžib Delić
Delić

Delića je najvjerovatnije usmrtio njegov rođak A.D. (56).

Nakon ubistva 50 metara dalje od kuće Delića ubica je izvršio samoubistvo.

"Policija je postupajući po prijavi izašla na na lice mjesta u Boljanićkoj ulici gdje je zatekla dva beživotna tijela, N.D. (66) iz Pljevalja i A.D. (56) iz Pljevalja. U neposrednoj blizini A.D. pronađeno je i vatreno oružje – pištolj. Hitna medicinska pomoć je izašla na lice mjesta i konstatovala smrt oba lica. Sa događajem je upoznat državni tužilac u Višem državnom tužilšatvu u Bijelom Polju koji je izvršio uviđaj u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Pljevlja i konstatovao da se najverovatnije radi o ubistvu i samoubistvu. Beživotna tijela su upućena u KCCG radi vršenja obdukcije", sapštili su iz Uprave policije.

Prema nezvaničnim informacijama Delića je rođak ubio na ulaznim vratima kuće u kojoj je živio sa suprugom i dvoje djece.

Istraga će utvrditi razloge koji su doveli do tragedije.

Bonus video: