Nikšić: Policija oduzela pištolje i municiju, jedna osoba uhapšena, o drugoj odluka nakon vještačenja

"Nikšićka policija je u blizini jezera Krupac zaustavila vozilo marke "VW Golf II" kojim je upravljalo bezbjednsono interesantno lice U.Đ. (27), dok su se u vozilu nalazili V.K. (23) i N.R. (22)"
7782 pregleda 1 komentar(a)
Jedan od oduzetih pištolja i municija, Foto: Uprava policije
Jedan od oduzetih pištolja i municija, Foto: Uprava policije

Nikšićka policija pronašla je kod dvije osobe oružje u ileglanom posjedu, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Jedna osoba je uhapšena, dok će se o drugoj, tužilac izjasniti nakon balističkih vještačenja.

"Nikšićka policija je u blizini jezera Krupac zaustavila vozilo marke "VW Golf II" kojim je upravljalo bezbjednsono interesantno lice U.Đ. (27), dok su se u vozilu nalazili V.K. (23) i N.R. (22). Detaljnim pregledom vozila i lica, policija je kod N.R. pronašla i oduzela pištolj M-57 cal. 7,62 sa okvirom i sedam komada municija. Po nalogu nadležnog državnog tužioca N.R. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Državni tužilac je za njega donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je osim toga, policija pretresla kuću D.V. (53) u ulici Marka Vujovića kada je pronađen i oduzet pištolj CZ – 99 kalibra 9mm i 30 komada municije u ilegalnom posjedu.

"Državni tužilac je nakon obavještenja o događaju naložio da se oružje uputi na balističko vještačenje u Forenzički centar, te da će se nakon vještačenja izjasniti o kvalifikaciji djela", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: