Đukić fotografiju preuzeo sa sajta Kinološkog saveza, osumnjičen za povredu ugleda države

Slavko Đukić (41) dostavio je "Vijestima" svoju objavu koja je bila bila označena kao dostupna samo njegovim prijateljima. U objavi je pisalo "kakva je ova naša nesreća, samo prijeti i laje. Hoće da otima svetinje. Nije ni čudo kada mu je ovo duhovnik, a ovo pored molionica..."
31522 pregleda 41 komentar(a)
Fotografija koju je Đukić dijelio na Facebooku, Foto: Screenshot
Fotografija koju je Đukić dijelio na Facebooku, Foto: Screenshot
Ažurirano: 20.05.2020. 21:50h

Nikšićka policija je uhapsila S.Đ. (41) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

"On je ovo krivično djelo počinio na način što je na jednoj društvenoj mreži objavio fotografiju na kojoj je bio pas prekriven državnom zastavom Crne Gore sa uvrjedljivom objavom", saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom državnom tužiocu na dalje postupanje.

Slavko Đukić (41) dostavio je "Vijestima" svoju objavu koja je bila bila označena kao dostupna samo njegovim prijateljima.

U objavi je pisalo "kakva je ova naša nesreća, samo prijeti i laje. Hoće da otima svetinje. Nije ni čudo kada mu je ovo duhovnik, a ovo pored molionica...", napisao je Đukić.

Objava Đukića na Facebook profilu
Objava Đukića na Facebook profilu(Foto: Screenshot)

Objasnio je da je spornu sliku šerovao sa oficijalne stranice Kinološkog saveza Crne Gore gdje je objavljena 16. juna prošle godine.

Po izlasku iz pritvora, gdje je proveo noć, Đukić je na Facebook profilu napisao:

"Evo ljudi zbog čega sam uhapšen, ovu sliku sam šerovao i dao objašnjenje ispod. I još su htjeli da mi pripišu pozivanje na nekakav linč...(slika je preuzeta sa stranice Kinološkog saveza Crne Gore)..."

Povodom objavljivanja fotografije oglasio je i Krsto Dončić.

Naglašavajući da ga politika "ne interesuje", napisao je da je na slici pas Dogo di Cattaro Daenerys koji je na Evropskom prvenstvu 2019. godine osvojio BOB za rasu Dogo Argentino.

Bonus video: