Rodić, Gazivoda i Radulović oslobođeni optužbe za stvaranje kriminalne organizacije, sudiće im za prevaru u pokušaju

Rješenjem vijeća Višeg suda potvrđena je optužnica SDT kojom je Rodiću, Gazivodi i Radulović, stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela prevara u pokušaju
22325 pregleda 16 komentar(a)
Advokati ispred Višeg suda, Foto: Komnen Radević, Komnen Radević
Advokati ispred Višeg suda, Foto: Komnen Radević, Komnen Radević
Ažurirano: 14.01.2020. 14:27h

Viši sud obustavio je postupak protiv advokata Gorana Rodića, Siniše Gazivode i Marije Radulović, koje je Specijalno državno tužilaštvo teretilo za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Rješenjem vijeća Višeg suda, međutim, potvrđena je optužnica SDT kojom je Rodiću, Gazivodi i Radulović, stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela prevara u pokušaju.

Kako je saopštila portparolka Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović, SDT može izjaviti žalbu Apelacionom sudu.

Muzurović je saopštila i da advokatima nije dozvoljena žalba. zbog stavljanja na teret krivičnog djela prevara u pokušaju.

U optužnici koju je SDT podiglo protiv Rodića i njegovih kolega Gazivode i Radulović, na teret im se stavlja stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj prevare.

U optužnici piše i da je Rodić, u periodu od aprila 2016. do februara 2017. godine, formirao kriminalnu organizaciju, čiji je cilj vršenje krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći. U koju je lično odredio druga lica za pripadnike a koji su prihvatili članstvo pa su pripadnici kriminalne organjizacije postali Gazivoda i Radulović.

Navodi se i da su optuženi, radi realizacije kriminalnog plana, lažno prikazivali činjenice kako bi doveli u zabludu A2A i njene predstavnike. Objašnjava se da im je Rodić navodno predstavio da je sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem drug iz vojske i da izlaskom na jednu večeru može pomoći kompaniji A2A da izbjegne krivično gonjenje i da je navodno za to tražio 600.000 eura.

Bonus video: