Optuženima za ubistvo Šakovića i Jovanovića će se suditi bez prisustva javnosti

U optužnici specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića navodi se da iza dvostrukog ubistva stoji kriminalna grupa koju je predvodio Janko Vukadinović, a čiji je član postao Marko Č. Jovanović koji u bjekstvu
4425 pregleda 2 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva (Arhiva), Foto: Savo Prelević
Uviđaj nakon ubistva (Arhiva), Foto: Savo Prelević

Suđenje optuženima za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u centru Podgorice održaće se bez prisustva javnosti. To je odluka predsjednice specijalnog vijeća sudija podgoričkog Višeg suda Evice Durutović.

Ona je na glavnom pretresu kazala da je advokat Miroslav Adžić, pravni zastupnik maloljetnog okrivljenog D.A., člana kriminalne organizacije za koju se sumnja da stoji iza ubistva dvojice Podgoričana, tražio da se cijeli glavni pretres održi bez prisustva javnosti.

Adžić se pozvao na Zakon o krivičnom postupku (ZKP) koji propisuje da sudsko vijeće može "od otvaranja zasijedanja do završetka glavnog pretresa" po službenoj dužnosti ili po predlogu stranaka isključiti javnost za cio glavni pretres ili jedan njegov dio ako je riječ, između ostalog, o zaštiti interesa maloljetnog lica.

Šaković i Jovanović ubijeni su krajem marta prošle godine u kafe-restoranu "Forum" u centru Podgorice.

Jovanović je, kako je pokazala istraga, bio slučajna žrtva.

U optužnici specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića navodi se da iza dvostrukog ubistva stoji kriminalna grupa koju je predvodio Janko Vukadinović, a čiji je član postao Marko Č. Jovanović koji u bjekstvu, optužen da je pucao u Šakovića i Jovanovića. Jovanoviću se sudi u odsustvu.

"Okrivljeni Marko Č. Jovanović je 31. marta 2018, oko 11 sati u lokalu 'Forum' ubio Šakovića i Jovanovića, u čemu mu je pomogao Predrag Vukadinović", navodi se u optužnici.

Pored braće Vukadinović i Jovanovića, kao članovi kriminalne organizacije, optuženi su i Dragoljub Ćetković, Kristina Brnović, Lidija Bulatović, Tomo Orović, Đurađ Lončar, Miloš Božović, Arnel Mandić, Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Željko Đukić, Drago Vukčević, Aleksandar Dropo, Marko Rnković i Filip Sekulić.

Bonus video: