Određeno zadržavanje osumnjičenom za dijeljenje spiska oboljelih

Službenik IT sektora Doma zdravlja Podgorica uhapšen je juče, nakon što su policijski inspektori prikupili dokaze da je, kao službeno lice zaduženo da podatke o oboljelima od COVIDA-19 unese u internu evidenciju izabranih doktora za odrasle, spisak oboljelih proslijedio kolegama koji nijesu ovlašćeni da raspolažu tim podacima
41210 pregleda 45 komentar(a)
Privođenje u ODT, Foto: Savo Prelević
Privođenje u ODT, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.04.2020. 14:04h

Podgoričaninu M.R, osumnjičenom za neovlašćeno korišćenje ličnih podataka - spiska oboljelih od COVID-19, određeno je zadržavanje do 72 sata.

On je danas priveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Taj službenik IT sektora Doma zdravlja Podgorica uhapšen je juče, nakon što su policijski inspektori prikupili dokaze da je, kao službeno lice zaduženo da podatke o oboljelima od COVIDA-19 unese u internu evidenciju izabranih doktora za odrasle, spisak oboljelih proslijedio kolegama koji nijesu ovlašćeni da raspolažu tim podacima.

M.P. saslušanje
Privođenje u ODT(Foto: Savo Prelević)

Portparolka ODT Podgorica, tužiteljka Milica Mandić, sinoć je saopštila da će to tužilaštvo i dalje preduzimati radnje "radi utvrđivanja činjenica i okolnosti da li je još neko službeno lice ucestvovalo u neovlašćenom korišćenju ovih ličnih podataka".

Spisak na kom su 62 osobe oboljele od koronavirusa i njihovi matični brojevi, dospio je u javnost prošle sedmice. Civilni sektor odmah je tražio hitni istragu, a isto su tražile opozicione partije i Vlada.

ODT Podgorica istog dana formiralo je predmet i počelo izviđaj.

Bonus video: