Otac vođa "škaljaraca" ubijen u Kotoru

Muškarac s kačketom ispalio smrtonosne hice na Veselina Veska Vukotića i potom pobjegao
29019 pregleda 18 komentar(a)
Izviđaj u Kotoru, Foto: Boris Pejović
Izviđaj u Kotoru, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.04.2019. 08:36h

U Kotoru je sinoć ubijen Veselin Vesko Vukotić (57), otac navodnih šefova škaljarskog kriminalnog klana.

Vukotić, otac Jovana i Igora, ubijen je oko 20.45 sati ispred porodičnih apartmana u Dobroti.

Iz vrha Uprave policije “Vijestima” je rečeno da ga je muškarac s kačketom sačekao ispred apartmana i u njega ispalio nekoliko hitaca, nakon čega je pobjegao.

Vukotić je preminuo u bolnici.

Njegovim ubistvom nastavljen je rat crnogorskih kriminalnih klanova, koji u crnogorskom podzemlju bjesni od kraja 2014. godine. U tom ratu ubijeno je oko 30 ljudi.

Ubijenog Vukotića nedavno je, u zvaničnom saopštenju, pomenula Uprava policije, tvrdeći da je u maju 2016. godine bio sa sinom u automobilu, kada je Jovan navodno pokušao da ubije Tamaru Zvicer.

Zvicer je supruga Radoja Zvicera, navodnog vođe suprotstavljenog kavačkog kriminalnog klana.

“Hitac nije pogodio T. Z. ni njeno vozilo već drugo vozilo koje je bilo parkirano u blizini. Prilikom izvršenja ovog krivičnog djela sa J. V. se u vozilu nalazio njegov otac V. V., dok je sa oštećenom T. Z. u vozilu bila njena maloljetna kćerka, čiji je život ovom prilikom takođe doveden u opasnost”, saopštili su tada iz policije.

U pravcu Zvicerove pucano je 23. maja 2016. godine.

Nakon pucnjave, javno je optužila Vukotića da je u prisustvu svog oca pucao u njenom pravcu. Vukotić je to demantovao, tvrdeći da se tog dana nalazio u Sloveniji.

Jovan Vukotić se nalazi u beogradskom zatvoru gdje je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a njegov brat Igor je u bjekstvu.

Crnogorska policija sumnjiči ga i za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara u Kotoru. Njegov brat Igor na optužnici je Specijalnog državnog tužilaštva, koje ga sumnjiči da je sa Nikšićaninom Rankom Radulovićem i albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem formirao kriminalnu grupu koja je planirala više likvidacija članova kavačkog klana, ali i policijskih funkcionera, bivših agenata tajne službe i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Bonus video: